Milletvekili Yüceer: Eğitimden tasarruf yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi üzerinde görüşmeler sürüyor. Komisyonda söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan

GÜNDEM 3.11.2021 16:11:00 0
Milletvekili Yüceer: Eğitimden tasarruf yapılmış

AKP'nin iktidara geldiği 2002'de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin merkezi bütçeye oranının yüzde 22 olduğunu belirten Milletvekili Yüceer, “Bu oran 2022'de yüzde 11. Yirmi yılda eğitime ayrılan bütçe yüzde 50 erimiş” dedi.

 

“EĞİTİMDEN TASARRUF YAPILMIŞ”

 

“2002’de MEB bütçesinin eğitim yatırımlarına ayrılan payı yüzde 17,18 iken, 2020 itibariyle yüzde 4,65’e, maalesef bu yıl da yüzde 8 olması öngörülmüş” diyen Yüceer, “İkili eğitimi sonlandırmak istiyoruz, okullaşma oranlarını artırmak istiyoruz, eğitimin niteliğini artırmak istiyoruz. Bu bütçe, "İtibardan tasarruf olmaz" diyenlerin tasarrufu eğitimden, öğrencilerimizden ve öğretmenlerimizden yaptığının göstergesi” ifadelerini kullandı.

 

“MANİDAR”

 

Temizlik personeli yok denilirken, devlet okullarına kaynak yok denilirken var olan kısıtlı kaynakların özel sektöre, vakıflara transfer edildiğini kaydeden Yüceer, “Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara eğitim ve öğretim desteği olarak 6,9 milyar lira veriyor. Tek başına eğitim bütçesinden 1,5 milyara yakın parayı paralel eğitim kurumu gibi çalışan Maarif Vakfı’na aktarabiliyor. Türkiye Maarif Vakfı’nın bütçesi geçtiğimiz yıla göre yüzde 285,4 artmış. MEB yatırım bütçesinin yüzde 10’u kadar payı Maarif Vakfı’na aktarılması gerçekten manidar” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN