27 adet gebe düve satışı yapıldı

Hastalıktan ari ve onaylı süt çiftliği olan Kırklareli'nin Deveçatağı Köyü'nde bulunan Rumeli Hayvancılık Tarım Gıda ve Enerji Pazarlama Sanayi Tic. A.Ş.'nden, ari ve onaylı işletme olan

GÜNDEM 3.11.2021 15:45:00 0
27 adet gebe düve satışı yapıldı

Sığır Brusellozu ve Tüberkülozu hastalıklarından ari ve süt verimi yüksek olan gebe düvelerin satış bedelinin hayvan başına 30 bin TL olduğunu kaydeden yetkililer, “Hastalıktan ari işletmelerden hayvan alarak ari olmak isteyen işletmeler için arilik süreci 2 ay sürmekte ayrıca ari olan iki işletme arasında hayvan alışverişi de hem süreci kısaltmakta hem de hayvan seçimini daha güvenilir hale getirmektedir. Ari işletmeler İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından yılda en az 2 defa denetlenmektedir” dedi.

 

 

DAMIZLIK MERKEZİ OLMAYA ADIM ADIM YAKLAŞIYOR

 

Kırklareli’nin hastalıktan ari işletme ve hayvan sayısı ile 2004 yılından beri ülkemizde ilk sıralarda yer aldığını da kaydeden yetkililer, “2020 yılı itibariyle ilimizdeki hastalıktan ari hayvan sayısı 45 bin 652 adet olup 12.864.375,00 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Hastalıktan ari işletmelerden gerek ilimiz gerekse ülkemizin her köşesine yapılan damızlık gebe düve satışları ile Kırklareli ili damızlık merkezi olmaya adım adım yaklaşmaktadır. Hastalıktan ari işletmeler gebe düve satışı, buzağı satışı ve çiğ süt satışında kalite ve güvenilirlik yönünden tercih edilmektedirler” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO