Yıldızkent Ortaokulu'na hijyen belgesi

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen hijyen şartlarını sağlayarak Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazandı.

GÜNDEM 2.11.2021 17:45:00 0
Yıldızkent Ortaokulu

Okulum Temiz Belgesi’ni Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Galip Cesur’a; İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Şube Müdürü Cengiz Vural takdim etti.

 

 

HANGİ OKULLARA VERİLİYOR?

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alındı. Başvuru öncesi okullar tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekiyor. Başvuru sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE iş birliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından başvuru yapan okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılıyor.

 

Haber / Buse SERİN