Muratlı'da kurtuluş heyecanı

2 Kasım Muratlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma törenin ardından düzenlenen programda, kurtuluş heyecanı yaşand

GÜNDEM 2.11.2021 17:20:00 0
Muratlı

Muratlı Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Kaymakamı Ömer Deveci, Belediye Başkanı Nebi Tepe, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Kurum çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programda Belediye Başkanı Nebi Tepe, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

“ŞANLI BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

 

Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını kaydeden Başkan Albayrak da, "2 Kasım Muratlı'nın Kurtuluş Bayramı'nı birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, işgal altındaki vatan topraklarımızın kurtarılmasını sağladığı gibi özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da önünü açmıştır. Milli Mücadele Döneminin zaferle sonuçlanmasının ardından 2 Kasım 1922 tarihinde Muratlı ilçemizde düşman işgali sona ermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Muratlı İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, yurdumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

 

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesinin ardından tören sona erdi. Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kapsamında ayrıca protokol üyeleri tarafından ilçede bulunan Şehitlik ziyaret edilerek, dualar okundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ