Özalp: Doğum günün kutlu olsun Vize

1 Kasım Vize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönemi etkinliklerle kutlandı. Belediye Başkanı Ercan Özalp, "Doğum günün kutlu olsun Vize. Bugün burada özgürce bayramımızı

GÜNDEM 2.11.2021 16:49:00 0
Özalp: Doğum günün kutlu olsun Vize

Kurtuluş bayramı kutlamaları önceki gün saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Edirne Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene; Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkanı Ercan Özalp, Garnizon Komutanı Piyade Albay Servet Aya, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Demirkoparan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“BUGÜN GÜNLERDEN VİZE”

 

Çelenk sunumunun ardından saat 10.30’da kutlama programına geçildi. Kurtuluş kızının kurtarılmasına ilişkin canlandırmadan sonra şiirler okundu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Belediye Başkanı Ercan Özalp, “Bugün günlerden Vize. Bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Düşman işgaline uğrayan ilçemiz 2,5 yıl işgal altında kalmıştır. 99 yıl önce 1 Kasım 1922 tarihinde Türk ordusu, bir daha çıkmamak üzere; son kez ilçemizi düşman işgalinden geri almıştır” dedi.

 

 

“KUTLAMAYA SONSUZA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

 

Başkan Özalp, “Doğum günün kutlu olsun Vize. Bugün burada özgürce bayramımızı kutluyorsak bunu hakları ödenmeyecek şekilde bizler için mücadele eden, bize bu toprakları vatan kılan ve Cumhuriyeti armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cadde ve sokaklarımızın bayraklarımızla donatıldığı her 1 Kasım gününde Atatürk’ün çocukları, Cumhuriyet’in çocukları olarak ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş gününü gururla kutluyoruz ve kutlamaya sonsuza dek devam edeceğiz. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘geldikleri gibi giderler’ dediği, canını verenlerin, boyun eğmeyenlerin, gözünü kırpmayanların mucizeyi gerçekleştirdiği gündür” şeklinde konuştu.

 

 

“GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ”

 

Başkan Özalp, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizler 99 yıl önceki ruhla Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, ilke ve devrimlerine gönülden bağlıyız. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 99 yıl önce İzmir’den Akdeniz ufuklarından gönderdiğiniz selamınızı alıyoruz, sizleri unutmadığımızı haykırıyoruz. Afyon’u, İzmir’i, Bursa’yı, Edirne’yi, İstanbul’u ve Trakya’yı, Vize’yi yeniden vatan yapan sizleri ve kahraman ordumuzu; saygı, minnet ve rahmetle anıyor ve selamlıyoruz. Kurtuluş Savaşımız 4 yıl sürmüştür; 16 mevsim, 208 hafta, bin 460 gün. Bizler; Çanakkale’de destan yazanları, Nene Hatun’u, kocasını toprağa verip cepheye giden Kara Fatma’yı, Erzurum’da, Sivas’ta kongreler düzenleyenleri, bozkırın ortasında meclisi açanları, Dumlupınar’da, Kocatepe’de destan yazanları, İzmir’in dağlarında çiçekler açtıranları unutmadık, unutturmayacağız. Tarihimize saygı duyuyor, geleceğimize umutla bakıyoruz. Çağdaş ve güçlü bir Cumhuriyet’in evlatları olarak Vize’ye sahip çıkmak ve el ele vererek daha da ileriye gitmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Dilerim ki Allah bize tekrar o acı günleri yaşatmasın. Sonsuza kadar bağımsız Türkiye, sonsuza kadar Cumhuriyet! Ne Mutlu Türküm Diyene!” Başkan Özalp’in konuşmasının ardından folklor gösterisi yapıldı. Bayrak ve flamalar ile araç geçit töreninin ardından bayram töreni sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN