Kan donduran olay!

Geçtiğimiz hafta Kızılpınar'da yaşanan cinsel istismar olayının ardından ortaya çıkan dram bir aileyi darmadağın etti. İddiaya göre 16 yaşındaki lise öğrencisi kızına cinsel istismar su

GÜNDEM 1.11.2021 19:15:00 0
Kan donduran olay!

İddiaya göre genç kızın babası tarafından uğradığı cinsel istismarı rehberlik öğretmeni ile paylaşmasının ardından durumun savcılığa intikal etmesiyle derinleştirilen soruşturma kapsamında, 3 çocuk babası Z.T. gözaltına alındı.

 

REHBERLİK ÖĞRETMENİNİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

 

Anne N.T.’nin, kızının iddialarını doğrulayan ifadeleri de genç kızın uğradığı cinsel istismar iddialarının boyutlarını gözler önüne serdi. Eşinin evde kızına karşı tacizvari hareketlerinden rahatsız olan annenin ‘Kıza öyle davranma, o bir genç kız. Yapma bu şekilde. Kızıma bu şekilde davranma” uyarılarına babanın “Yaparım, benim kızım değil mi? Ne olmuş ki” yaklaşımı karşısında, anne ilk başta olanlara anlam veremezken, babası tarafından önce tacize ardından ise istismara maruz kalan genç kızın yaşadığı travma, önce okuldaki arkadaş çevresinin, ardından ise rehberlik öğretmeninin dikkatinden kaçmadı. Babası tarafından uğradığı cinsel istismarlar dayanılmaz hal alınca, genç kızın tavır ve davranışlarından şüphelenen rehberlik öğretmeninin duyarlılığı Kızılpınar’da yaşanan aile içi istismarı gözler önüne serdi.

 

 

SUÇLAMALARI REDDETTİ

 

Babasının tacizlerinin ardından istismarına maruz kaldığı iddia edilen genç kızın, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ilk ifadesinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporla istismar iddiası doğrulanırken, hem kızının hem de eşinin hakkında verdiği ifadeleri reddeden baba ise, ifadelerin yalan ve iftira olduğunu iddia etti. 

 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE KONULDU

 

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında anne, diğer çocuklarıyla birlikte koruma altına alınırken, Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporun da lise öğrencisi genç kızın iddialarını ve annesinin ifadelerini doğrulaması sonucu tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne konulan istismar zanlısı Z.T.’nin kızı ve eşi tarafından kendisine isnat edilen cinsel istismar suçlamalarını kabul etmediği öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ