Başbuğ Alparslan Türkeş'in ismi Süleymanpaşa'da yaşatılıyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Çiftlikönü Mahallesi'nde inşa edilen ve çevre düzenlemesi yapılan Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı dün düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 1.11.2021 17:41:00 0
Başbuğ Alparslan Türkeş

Mehter Takımı konseri ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 31 Mart yerel seçimlerine Cumhur ittifakı olarak katılarak seçimi kazandıklarını, bu parkın da AK Parti ve MHP’nin belediyecilik anlayışının göstergelerinden biri olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismini bu parka vererek ölümsüzleştirdiği için MHP adına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür etti.

 

“BU TOPRAKLARIN HİZMETE İHTİYACI VAR”

 

Ocak ayından itibaren Süleymanpaşa’nın büyük yatırımlara imza atacağını ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de “3 Hilal, inancımız ve değerlerimiz gereği önemli değerlerimizden birisidir. ‘Geçmişini bilmeyenin tarihi de olmaz,’ ülküsü ile yola çıktık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde Türk’ün gücü buram buram hissedilmeye başlandı. Biz de herkesi kucaklayan bir belediyecilik yapıyoruz. Mart 2019’dan beri görevdeyiz. Göreve geldiğimizden beri hiçbir siyasi parti ayrımı olmadan herkesi kucaklayarak gönül belediyeciliğini Trakya’da öncü olacak şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Yaklaşık günde 16 saat evlerine gitmeyen bir kadro ile çalışıyoruz. Bu toprakların hizmete ihtiyacı var. Biz Süleymanpaşa’da yaşayan 205 bin hemşehrimize bize inandıkları için teşekkür ediyorum. Biz onların inancını boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2022-2023-2024 yıllarında tüm Marmara’da konuşulan bir Süleymanpaşa göreceksiniz. Ocak ayı itibariyle çok büyük projeler hayata geçmeye başlayacak” dedi.

 

 

“BAŞBUĞ OLARAK KALBİMİZE NAKŞETTİK”

 

MHP Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Afşin Birben de açılışta yaptığı konuşmada, merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in parti lideri olmasından çok Türk Milletçiliğini yaşatan önemli bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Alparslan Türkeş’i Başbuğ olarak kalplerine nakşettiklerini dile getiren Birben, “O binlerce yıllık Türk tarihi ve Türk töresinin, bu milletin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliğini yanındaki birkaç arkadaşı ile bize hatırlattı. Onlar emanetleri bizlere bıraktılar. Biz de bu emaneti layıkıyla temsil etmeye çalışıyoruz.  Alparslan Türkeş ismini böyle bir coğrafyada yaşatıyor olmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ise parkın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek parkın açılışı yapıldı.

 

Haber / Buse SERİN