Cumhuriyet'in ilanı, bir dönüm noktası, bir büyük başlangıç ve yol haritası oldu

Kapaklı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fener Alayı ve Edis Konseri düzenlendi. Önceki akşam saat 19.00'da düzenlenen Fener Alayı'nda binlerce vatandaş ellerinde ay yıldızlı Türk

GÜNDEM 31.10.2021 16:36:00 0
Cumhuriyet

 

 

 

Konser öncesinde Kapaklı Belediyesi’nin faaliyetlerinin yer aldığı video gösterisi sunulurken, konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Çetin, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Cumhuriyetimizin ilanının 98’incı yıl dönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan tam 98 yıl önce 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi; Milli Mücadele'nin kalbi ve karargahı olma vasfına, kurucu olma ayrıcalığını da eklemiştir” dedi.

 

 

“HEPİMİZİN GÖZBEBEĞİDİR”

 

Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarının, Anadolu’yu işgal ve istiladan kurtarırken, milletle sarsılmaz bağını oluşturan Meclisin; bu defa kurulan yeni devletin yönetim şeklini belirlediğini, milli iradenin tartışılmaz üstünlüğünü ve kudretini ilan ederek yeni bir yol açtığını belirten Çetin, “Ya İstiklal Ya Ölüm kararlılığıyla devam eden mücadelenin, Tam Bağımsızlık ve Milli Egemenlik yürüyüşünde Cumhuriyet’in ilanı, bir dönüm noktası, bir büyük başlangıç ve yol haritası olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, asra yaklaşan tecrübesi ve birikimiyle hepimizin gözbebeğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu büyük mirası, milletin, millet iradesinin ve onların bize gösterdiği kararlılığın üzerinde istikbale doğru büyük ve emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir” dedi.

 

 

“RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

 

Başkan Çetin, devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal ve hürriyet kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılını da kutladı. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından sahneye ünlü şarkıcı Edis çıktı. Cumhuriyet coşkusu Edis konseri ile  taçlanırken, konserin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, şarkıcı Edis’e çiçek ve plaket takdim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU