Helvacıoğlu: Eren'imizin ismi ebediyen yaşayacak

Keşan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Eren Bülbül Parkı ve semt sahasının açılışında konuşan Başkan Helvacıoğlu, "Kurduğu hayalleri çalınan bir Erenimiz vardı. Tüm

GÜNDEM 31.10.2021 16:22:00 0
Helvacıoğlu: Eren

Muhtar Ali Çevikel Caddesi üzerinde hizmete sunulan Şehit Eren Bülbül Parkı ve semt sahasının açılışına; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Tahir Özçınar ve Ali Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, birim amirleri, muhtarlar, vatandaşlar ve Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli katıldı.

 

“BU MAHALLEYE YAKIŞTI”

 

Açılış töreninde konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “Mahallelim hatırlar; buralarda hurda araçlar, çöp, çamur vardı. Mahalleden, burada akşamlar birçok olumsuz şeylerin olduğu söyleniyordu. Gündüzleri araç hurdaları ile dolduğu, evlerin görüntüsünden camından güzel şeylerin seyredilemediğinden yakınıyordu mahallelimiz. Biz de önce yolumuzu, sonra spor tesisimizi, şimdi de Şehit Eren Bülbül parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu mahalleye de yakıştı. Mahallenin görüntüsüne, heyecanına vizyonuna ve bu mahallenin kalitesine yakışan bir tesis ile bugün karşınızdayız. Büyük Cami Mahallesi'nde yapımını tamamladığımız Şehit Eren Bülbül adını verdiğimiz parkımızdayız. Yine aynı noktada yapımı tamamlanan semt sahamızda, Genç Ordu takımımızın gösteri maçını yapacağız” dedi.

 

“İŞTE CUMHURİYET BU DEMEK”

 

“Sosyal alanların bir şehrin olmazsa olmaz alanları olduğunu söylemek istiyorum” diyen Başkan Helvacıoğlu, “Bir arada yaşama kültürünün en önemli olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. AK Parti mensubu bir belediye başkanı olmadan önce şehirleri, birçok ülkeleri gezdim ve aynı şeylerin Keşan'da da vatandaşımızın hizmetinde olmasını istedim. Bu aslında olması gereken şeyler. Bu park bile heyecan ve ilgi çekti. İşte Cumhuriyet demek bu” ifadelerini kullandı. 

 

 

“ÇOCUKLAR DUALARIYLA EREN'İ YAŞATSINLAR İSTEDİK”

 

Helvacıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyete, Ulu Önderimize, atalarımıza borcumuz çalışmaktan geçiyor. Belki de ilk defa söylüyorum; ben Keşan'ı çok seviyorum. Çünkü içerisinde siz varsınız. Gençlerimizin, yaşlılarımızın güzel zamanlar geçirmesi için temalı parklar kazandırmaya çalışıyoruz. Kurduğu hayalleri çalınan bir Erenimiz vardı. Tüm Türkiye, 2017 yılında Eren'in şehit olduğu haberi ile yıkıldı. Sadece ailesinin, Maçka'nın veya Trabzon'un yüreği değil, hepimizin yüreği yanmıştı. Bize 'neden şehit Eren bülbül parkı koydunuz?' diye sordular. O, memleketimizin evladıydı. Çocuklar da dualarıyla Eren'i yaşatsınlar istedik. Memleketimizin, Keşan'ımızın değerlerine de değerlerine de isimler koyacak alanlar üretiyoruz. O kadar çok işler yapacağız ki herkese isim var. İşte o yüzden hayalleri çalınan tüm çocuklarımız için bu parka, 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül adını vererek açalım istedik. Açılışı yapmak böyle anlamlı bir güne kısmet oldu. Eren'imizin ismi burada hem gelecek nesillere örnek olacak hem de ebediyen yaşayacağı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Erenler daima var olsun, emeği geçenlerden de Allah razı olsun” Konuşmanın ardından, parkın açılış kurdelesi kesildi. Şehit Eren Bülbül Parkı'nın yanında hizmete açılan semt sahasında, Keşan Genç Ordu Spor takımı, bir gösteri maçı yaptı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ