Tekirdağlı gazeteciler Ata'nın huzurunda

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından düzenlenen organizasyonla, Tekirdağ'da görevli basın mensupları Cumhuriyetimizin 98'inci yıl dönümünde Ankara'ya çıkarma yapt

GÜNDEM 31.10.2021 15:54:00 0
Tekirdağlı gazeteciler Ata

Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümünde Ankara’ya düzenlenen gezinin ilk gününde Marmara Haber Gazetesi muhabirlerinden İrem Banço’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik grup, 28 Ekim Perşembe günü Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’UN KONUĞU OLDULAR

 

Anıtkabir ziyaretinin ardından akşam yemeğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un konuğu olan Tekirdağlı gazetecilere yemekte AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de eşlik etti. Başkan Şentop’un davet ettiği CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun ile İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın işleri nedeniyle katılmadığı yemekte Tekirdağ’a ilişkin konular görüşüldü. Gazeteciler, yerel gazetelerin yaşadığı sorunları yemek esnasında sohbet ederek Şentop’a iletti. Ankara’da hemşehrilerini misafir etmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren TBMM Başkanı Şentop, gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi. TBMM Başkanı Şentop yemeğin ardından gazetecilerle günün anısına fotoğraf çektirdi.

 

 

CUMHURİYET BAYRAMI EŞSİZ BİR ŞEHİR TURUYLA BAŞLADI

 

Cumhuriyet Bayramı sabahı tur rehberi eşliğinde ilk olarak Ankara Kalesi’ni ziyaret eden Tekirdağlı gazeteciler, programa eşsiz bir şehir turuyla başladı. Gazeteciler, eskimeyen mahalle kültürünü yaşamanın yanı sıra, hem savunma hem de yerleşim amaçlı kullanılan surlarla çevrili alanda, tarihe yolculuk yaptı. Ankara Kalesi’nin ardından rehber eşliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezen gazeteciler, müzede Anadolu’da eski çağlarda yaşayan medeniyetlerden kalan heykeller ve o dönem kullanılan araç gereçleri inceledi.

 

 

VATAN ŞAİRİMİZİN EVİNİ ZİYARET ETTİLER 

 

İstiklal Marşımızın yazarı ve Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara’da konakladığı evini de ziyaret eden gazeteciler, Kahramanmaraş'ta 12 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu da, Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında dualarla andı.

 

 

ULUCANLAR CEZAEVİNİ DE ZİYARET ETTİLER

 

Türk siyasi ve edebi hayatında önemli yere sahip olan birçok ismin kaldığı, şu an müze ve kültür sanat merkezi olarak hizmet veren Ulucanlar Cezaevi’ni de ziyaret eden Tekirdağlı basın mensupları, 81 yıl boyunca düşünceleri yüzünden hapse girmiş gazeteci, yazar, şair, siyasetçilerin ailelerinden temin edilmiş özel eşyaları ve cezaevinde iken çekilmiş fotoğraflarının sergilendiği avluları gezme fırsatı da buldu.

 

 

Haber / Buse SERİN