Kapaklı'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetimizin 98'inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da törenle kutlandı. 28 Ekim Perşembe günü çelenk sunum töreni ile başlayan kutlamalar dün de kaymakamlık makamında düzenlenen

GÜNDEM 30.10.2021 09:08:00 0
Kapaklı


Kapaklı’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla dün saat 09.30’da Kapaklı Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreninde Kaymakam Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tebrikleri kabul etti. Tebrikat programının ardından kutlama töreni İlçe Şehir Stadyumu’nda devam etti. Stadyumdaki program Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in tören alanında bulunan okulları tek tek selamlayarak, öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlaması ile başlarken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulların tören alanından geçişleri ile devam etti. 

 

 


KURUCU OLMA AYRICALIĞI DA EKLENDİ


Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin; Milli Mücadele’nin kalbi ve karargahı olma vasfına, kurucu olma ayrıcalığının da eklendiğini ifade etti.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının, Anadolu’yu işgal ve istiladan kurtarırken, milletle sarsılmaz bağını oluşturan Meclisin; bu defa kurulan yeni devletin yönetim şeklini belirlediğini, milli iradenin tartışılmaz üstünlüğünü ve kudretini ilan ederek yeni bir yol açtığını belirten Kaymakam Bayram Sağır, “’Ya İstiklal Ya Ölüm’ kararlılığıyla devam eden mücadelenin, tam bağımsızlık ve milli egemenlik yürüyüşünde Cumhuriyet’in ilanı, bir dönüm noktası, bir büyük başlangıç ve yol haritası olmuştur. Milli iradenin tartışılmaz üstünlüğü ile milletin her ferdinin katılımıyla, her gün daha büyük hedeflere ve dünyanın gıptayla baktığı bir yükselişe koşan Cumhuriyet bugün tam 98 yaşındadır” dedi. 

 


“EMİN ADIMLARLA İLERLEMEYE DEVAM EDECEK”


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu büyük mirasının, milletin, millet iradesinin ve onların bahşettiği kararlılığın üzerinde istikbale doğru büyük ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğini kaydeden Kaymakam Sağır, “Bu vesileyle milletçe paylaştığımız bu coşkulu ve heyecanlı günde devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal ve hürriyet kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılını kutluyorum” dedi. 

 


ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Öğrencilerin Cumhuriyet ile ilgili şiirlerini okumasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Resim alanında üçüncü olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi İclal Sağ, şiir alanında üçüncü olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Bennu Can ve kompozisyon alanında üçüncü olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğbanur Aydın’a ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz verirken, resim alanında ikinci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Defne Öztalaş, şiir alanında ikinci olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi İkra Su Çatna ve kompozisyon alanında ikinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Senanur Gençsoy da ödüllerini Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in elinden aldı. Resim alanında birinci olan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Çağdaş Erdem Bal, şiir alanında birinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Saidenur Güner ile kompozisyon alanında birinci olan Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Kelebek’e ise ödülleri Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır tarafından verildi. 


BAYRAK FİNAL GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ


Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve bayrak final gösterisi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni sona erdi. Programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Tolga Özçoban, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU