Cinayet şüphelisi Çerkezköy'de yakalandı

Kırklareli Lüleburgaz'da trafik kazasının ardından iki grup arasında çıkan kavgada darp edilerek öldürülen 35 yaşındaki Gökay Karaca'nın cinayet şüphelisi R.D., Çerkezköy'de yakaland?

GÜNDEM 29.10.2021 19:13:00 0
Cinayet şüphelisi Çerkezköy

 

Lüleburgaz'ın Evrenkesiz belgesinde 25 Ekim gecesi, maddi hasarlı trafik kazasının ardından iki grup arasında çıkan kavgada 35 yaşındaki Gökay Karaca, darp edilerek öldürüldü.

 

KAYITLAR İNCELENDİ

 

Cinayetin ardından İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Karaca'nın kafasında darp izleri, bacak ve bel bölgesinde çok sayıda kırıklar olması nedeniyle kapsamlı çalışma başlatırken, Plaka Tanıma Sistemi ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kayıtları da incelendi. Olayın ardından bölgeden özel aracıyla şüpheli şekilde uzaklaştığı tespit edilen E.G. yakalandı. E.G.’nin ifadesinde hayatını kaybeden Gökay Karaca'nın arkadaşı olduğunu ve Lüleburgaz'da bir mekanda eğlendikten sonra Evrenkesiz kavşağında hasarlı kaza yaptıklarını, kazaya karışan diğer araç sürücüleri ile tartışmanın ardından kavga ettiklerini, kavgada birbirlerine sert cisimlerle vurduklarını, Gökay Karaca'nın yerde hareketsiz yattığını görünce olay yerinden kaçtığını söylediği öğrenildi.

 

ÇERKEZKÖY’DE YAKALANDI

 

Jandarma ekipleri tarafındanyapılan detaylı incelemede R.D.'nin kullandığı kamyonetin olay yerine gelmeden önce farlarının yandığını ve olay yerinden ayrıldıktan sonra ise sol farının kırık olduğunu belirlenirken, aracı kullanan R.D., Çerkezköy’de yakalanarak gözaltına alındı. Olay yerindeki kırık far parçalarının da R.D.'nin kullandığı kamyonete ait olduğu tespit edildi. Olaya ilişkin Çorlu’da da 10 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan 11 kişiden 7'si jandarmadaki işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, 4 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden R.D., 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU