"Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak"

Edirne Belediyesi tarafından yapılan Cumhuriyet Gençlik Parkı, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98'inci yıl dönümünde açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Mustafa

GÜNDEM 29.10.2021 17:49:00 0

Edirne Belediyesi’nin Yeni TOKİ’de yaptığı ve bin 500 metrekare toplam alanda 420 metrekare basketbol sahası, 650 metrekare futbol sahasının yer aldığı Cumhuriyet Gençlik Parkı, Cumhuriyetin 98’inciyılında düzenlenen törenle açıldı.

 

“CUMHURİYET GENÇLERİNE ARMAĞAN ETTİK”

 

Törendekonuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Gençlik Parkı’nı Cumhuriyetin gençlerine armağan ettiklerini kaydederek, “Gönülden inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti daha nice 98 yılları kutlayacaktır. Bu anlamlı günde Atatürk’ün evlatlarına, Atatürk’ün torunlarına, onunla aynı felsefeyi, aynı düşünceyi, aynı yaşam felsefesini belirlemiş Türk milletinin güzel evlatlarına, Edirne’mizin değerli gençlerine, çocuklarına bu parkı armağan etmek istedik. Burada oynayan çocukları, gençleri gördükçe Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetine olan inancımız, onun büyük davasına, Cumhuriyeti gençlere emanet eden anlayışına olan inancımız bir kez daha pekişiyor” dedi. Cumhuriyet Gençlik Parkı’nın gençler için yeni bir yaşam kaynağı, yeni bir enerji kaynağı olacağını ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, parkı da çocuklara ve gençlere emanet etti.

 

“ÇOCUKLARIMIZ HEPİMİZİN EN KIYMETLİLERİ”

 

“2014 yılında göreve geldiğimizde Edirne’de 45 olan oyun parkı sayısını 7,5 yılda 131’e çıkardık” diyen Gürkan, “Çocuklarımız hepimizin en kıymetlileri, en değerlileri. Bütün çabamız, bütün mücadelemiz onlara daha konforlu bir yaşam, daha güzel bir ülke ve daha güvenli yarınlar bırakmak, mücadele bunun mücadelesi. Ben de bütün belediye çalışanı arkadaşlarımız da kendi çocuklarımız için ne istiyorsak, hepimizin çocukları için de onu istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİ IŞIĞINIZ OLSUN”

 

Açılışta çocuklara seslenen Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı, ilkeleri, devrimleri ışığınız olsun, rehberiniz olsun. Onun yolundan hiç ayrılmayın. Biliniz ki onun yolundan gittiğiniz sürece Türkiye Cumhuriyeti tıpkı Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyetimiz kutlu olsun, Cumhuriyet Gençlik Parkı’mız hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Gençlik Parkı’nın açılışını ise gençler ve çocuklar ile birlikte yaptı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ