Kreşte, ilk Cumhuriyet Bayramı heyecanı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin efsane ağası, ağaların ağası Seyfettin Selim'in Edirne'ye kazandırdığı Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gü

GÜNDEM 28.10.2021 20:23:00 0
Kreşte, ilk Cumhuriyet Bayramı heyecanı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ayrıca kreşin bahçesine Cumhuriyet Fidanları dikti.Öte yandan öğrenciler, kendi el izlerinden oluşan resmi de Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e hediye etti.  Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin Eylül ayında hizmete girdiğini belirterek “Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, idarecilerimiz ve teknik personelimiz ile kreşimiz 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımıza hizmet veriyor. Şuanda yaklaşık 55 öğrencimiz var” dedi.

 

“ELİMDEN GELDİĞİNCE DESTEK OLACAĞIM”

 

Kırkpınar ağası Seyfettin Selim de “Kırkpınar Ağalığı bizim için bir sembol. Birçok eser yaptım. Ama en çok sevdiğim eserlerden birisi burası. Başkan da çok yardımcı oldu. Yeri çok güzel, projesi çok güzel. Tüm detaylarına kadar ince ince elendi, sık dokundu. İyi ki yapmışız. İyi ki böyle bir hizmeti Edirne’ye kazandırmışım. Edirne’de bir eserim oldu. Yine olur inşallah. Ben yaşadığım müddetçe buranın giderlerini karşılayacağım. Ağa olurum, olmam o ayrı bir şey ama ben yaşadığım sürece elimden geldiğince buraya destek olacağım” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN