Aydın: Türkiye Cumhuriyeti her zaman payidar olacaktır

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Cumhuriyet Bayramımızın 98'inci yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada "Ülkemizin jeopolitik konumu ve önemi sebebi i

GÜNDEM 28.10.2021 18:39:00 0
Aydın: Türkiye Cumhuriyeti her zaman payidar olacaktır

 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “Cumhuriyet’in aslı bizim” sözlerini anımsatan Aydın, “Cumhuriyet, bu yeni devletin kuruluşu nasıl gerçekleşti? Batılı emperyalistlerin ve düşmanların ülkemizden denize dökülmesi ile başlamıştır. Bu mübarek zafer ülkemizin inançlı evlatlarının, Milli Görüşçü evlatlarının gayretleriyle başarılmıştır. Bu yeni devlet Amerikan mandası isteyenlerin değil; bağımsızlık isteyen vatan evlatlarının büyük gayretleri ile kurulmuştur. İstiklal Harbi bu inanç ile yapılmıştır. Hazırlıkları Erzurum ve Sivas’ta yapılan bu kutlu mücadelenin sembol resimlerine baktığımız zaman ülkemizin inançlı evlatlarının bu mücadeledeki önemli payını görebiliriz. O zaman henüz Atatürk soyadını almamış olan Mustafa Kemal’in “Arınmış Cami” olarak tanımladığı Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde yapılan dualar ve Nurlu Kur’an’a sığınılarak çıkılan yolda nihai hedef olarak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.O gün olduğu gibi bugün de Millet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi, ekonomik ve kültürel bağımsızlığını kemale erdirmek vazifesini en güzel bir şekilde yapmakla mükelleftir” dedi.

 

ANCAK GÜÇLÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ İLE MÜMKÜN

 

 “Ülkemizin dünyada lider ülke olması, köle değil efendi olması gerektiğini unutmadan samimi ve gayretli çalışmalar ile ulaşamayacağımız bir hedef yoktur” diyen Aydın, “Zira ülkemizin jeopolitik konumu ve önemi sebebi ile ülkemiz üzerindeki batılı emperyalistlerin planları devam ediyor ve kıyamete kadar devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti her zaman payidar olacaktır. Biz bu planlara karşı her zaman daha güçlü ve daha dikkatli olmak zorundayız. Gayretlerimizde zaafiyet göstermeye ve en küçük bir vakit kaybına tahammül edemeyiz.Yeni Bir Dünya hedefi ancak güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ile mümkündür. Bu duygu düşüncelerle aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını kutluyorum. Milli mücadelemizin milli şairi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın. Varoluş mücadelemizin cumhuriyetle taşlandığı günden bu yana düşmanların içerden ve dışardan yıkmak istedikleri birlik ve dirliğimizinmilli görüş, milli duruş ve milli yaşantıyla daim olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ