Balkan tur operatörleri Trakya'da bir araya geldi

Balkan tur operatörleri, Trakya Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliğiyle düzenlenen tanıtım gezisi kapsamında Trakya'da bir araya

GÜNDEM 28.10.2021 18:28:00 0
Balkan tur operatörleri Trakya

 

Tanıtım gezisine Bulgaristan, Sırbistan ve Bosna Hersek’ten 10 tur operatörü katıldı. Gezinin ilk gününde Lüleburgaz’da bulunan Arcadia Bağlarını tanıyan tur operatörleri, ikinci gün ise Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2017 yılında uygulanmaya başlanan Kırklareli’de Kırsal Turizmin Geliştirilmesi programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken, Demirköy’de bulunan tarihi ve turistik mekânları ziyaret etti.

 

MÜZELERİ GEZDİLER

 

Tanıtım gezisinin üçüncü gününde çömlek yapımını deneyimleyen tur operatörleri, Yayla Mahallesini gezerek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Günün ikinci yarısında Edirne’ye geçen konuk tur operatörleri Sultan Beyazıt Sağlık Müzesi ve Alipaşa Çarşısını gezerek alışveriş yaptı. Gezinin dördüncü gününün ilk kısmını da Edirne’ye ayıran Balkan tur operatörleri Edirnekari El Sanatları Merkezi, Büyük Sinagog, Selimiye Camii, Edirne Etnografya Müzesi, Bulgar Kilisesi gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti. Edirne’de son olarak Arda Bağları’nda tadım yapan tur operatörleri, Tekirdağ’da da Rakoczi Müzesi ve Tekirdağ Arkeoloji Müzesi’ni gezerek BarelBağları’nı ziyaret etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ