Gıda işletmeleri denetlendi

81 ilde eş zamanlı yürütülen gıda denetim seferberliği kapsamında Çerkezköy'de de gıda denetimi yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner ve gıda kontrol görevlilerinin katÄ?

GÜNDEM 28.10.2021 18:26:00 0
Gıda işletmeleri denetlendi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları gereği rutin olarak devam eden gıda işletmelerine yönelik denetimlere ilaveten eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülen Gıda Denetim Seferberliği kapsamında Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce denetimler yapıldı.

 

YASAL İŞLEM UYGULANDI

 

Gıda üretim yerleri, gıda satış yerleri ve toplu tüketim yerleri, teknik ve hijyen şartları açısından halkın güvenilir gıdaya ulaşımının temini amacıyla denetlenirken, Türk Gıda Kodeksi Mevzuatlarına aykırıhareket edildiği tespit edilen işletmelere de yasal işlem uygulandı.

 

“EN İYİ DENETÇİ TÜKETİCİLERİMİZİN KENDİSİDİR”

 

Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “En iyi denetçi tüketicilerimizin kendisidir. Tüketicilerimizin bize ulaşılabileceği ALO 174 Gıda hattından ihbarlarını iletebilirler.Yine 81 ildeki eş zamanlı su ürünleri denetim seferberliği kapsamında İlçemizde bulunan Balıkçılık perakende satış yerleri denetlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Buse SERİN