Final Kampüs Okulları'nda Cumhuriyet Coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük bayram' olarak nitelendirdiği, bugün yaşadığımız topraklara sahip oluşumuzu kutladığımız bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayÄ

GÜNDEM 28.10.2021 17:57:00 0
Final Kampüs Okulları

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 10.30’da düzenlenen programa Okul Müdürü Mehmet Baran, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Öğrenciler hazırladıkları oratoryo, dans gösterisi ve melodika gösterisi ile 29 Ekim coşkusunu doyasıya yaşattılar.

 

 

“MUTLULUK İÇERİSİNDE KUTLAYACAĞIZ”

 

Program, bizlere Cumhuriyeti armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları huzurunda 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Baran, “29 Ekim’i coşkuyla, mutluluk içerisinde kutlayacağız. Öğrencilerimiz hazırladıkları gösteriler için aylarca emek verdiler. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun, mutlu olsun” ifadelerini kullandı. Program, Müzik Öğretmeni Rabia Nur Söylemez’in hazırladığı, 5,6,7,9 ve 10’uncu sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosunun müzik dinletisi ile devam etti.

 

 

“AZİZ HATIRALARINI VE KARARLILIKLARINI UNUTMADIK”

 

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan 12/A sınıfı öğrencisi Ayşenur İrdem, “İmanlı göğüslere karşı dağlar duramaz. Coşarsak selimize dünyalar bent vuramaz. Türk’üz düşman üstüne işte böyle akarız. 20 milyon ateşiz, 20 dünya yakarız. Hey ölümsüz Atatürk, şerefisin milletin. Bekçisiyiz tek kalsak inan Cumhuriyet’in” diyerek konuşmasına başladı. Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünü kutlamak üzere bir araya gelindiğini kaydeden İrdem, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele Türk milletinin inanç ve kararlılığı ile başarıyla sonuçlanmış, 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyet’in ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Biz Türk Milleti olarak bugünlere yolsuz, susuz köylerden, ilaçsız, doktorsuz siperlerden, kıtlıktan, yokluktan, kuşatmalardan, savaşlardan geldiğimizi biliyoruz. Vatan mücadelesi uğruna 3 yaşındaki bebeğini eve bırakıp, cepheye koşan Nene Hatun’u, cepheye cephane taşırken donarak şehit olan Kastamonulu Şerife bacıyı, ‘namus için ölmek bize Ağustos ayında soğuk su içmekten daha tatlıdır’ diyen Gaziantepli Şahin beyi, Fransız askerlerine ilk kurşunu sıkan Kahramanmaraşlı Sütçü İmam’ın aziz hatıralarını ve kararlılıklarını unutmadık. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizden tek isteği Cumhuriyeti’mizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek de ancak çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla andırmak ile olacaktır. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan biz çocuklara düşmektedir” dedi.

 

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAĞIZ”

 

İrdem, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Mehmet Akif’in de dediği gibi; ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ Bizler toplu çarpan yüreklerle ülkemizin geleceğine ışık tutacağız. Kurtuluş mücadelesi verdiğimizde kan dökmüştük şimdi bağımsızlık mücadelesi verirken ter dökeceğiz.” Program, 1/A sınıfı öğrencilerinin ‘Cumhuriyet’ adlı şiiri okumasıyla devam etti. 2/A sınıfından Belinay Akar ve Nil Ada Eroğlu’nun şiirlerini okumasının ardından, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında ilçe 2’ncisi olan 2/A sınıfı öğrencisi Aybüke Kaynak’a Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Çiçek tarafından ödülü verildi.

 

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Daha sonra Cumhuriyet konulu sinevizyon gösteri sunuldu. 3/A sınıfı öğrencisi Beyza Karakaya’nın ‘Cumhuriyet’, 4/A sınıfı öğrencisi Elisa Bayındır’ın Cumhuriyet’e övgü isimli şiiri okumasının ardından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şenay Aydın’ın 10/A sınıfı öğrencileri ile hazırladığı Cumhuriyet konulu oratoryo gösterisi sunuldu. Program, 3/A sınıfı öğrencileri Cemre İstanbul Yakut ve Emir Ensar Yakut ile 5/A sınıfı öğrencileri Vahap Dişçi ve Ata Serdar Güçlü’nün‘Atatürk’ adlı şiiri Türkçe ve İngilizce şekilde okumasıyla devam etti. Daha sonra 7/A sınıfı öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini Türkçe ve İngilizce olarak sundular. Dans gösterisinin ardından, öğretmen ve öğrencilerin hep birlikte 10. Yıl Marşı’nın seslendirmesiyle program sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN