Üreticilere arı kovanı dağıtıldı

Polen Tuzaklı Arı Kovan Dağıtım Projesi kapsamında Vize'nin ova köylerindeki üreticilere arı kovanı dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, "Proje ile ilimizde arıcılÄ?

GÜNDEM 27.10.2021 17:02:00 0
Üreticilere arı kovanı dağıtıldı

Kovan dağıtım törenine; Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, İl Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“GELİR DÜZEYİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

 

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından yüzde 100 hibe destekli olarak finanse edilen proje kapsamında; Vize Tarım Kredi Kooperatifi’nden temin edilen toplamda 90 adet arı kovanı, Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan 18 üreticiye dağıtıldı. Üreticilere hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, "Proje ile ilimizde arıcılık faaliyetlerinin gelişmesine katkı da bulunarak, ilimiz balının ülke çapında bir marka haline gelmesi için çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Dağıtılan yeni kovanlar ile hem arı ürünlerinde çeşitliliğin ve üretimin artmasını hem de üreticilerimizin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / İrem BANÇO