Çerkezköy Halk Pazarı, bu pazar kurulmayacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Çerkezköy Belediyesi iş birliğinde 24-27 Ekim tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenecek olan 5. ÇerkezkÃ

GÜNDEM 21.10.2021 17:15:00 0
Çerkezköy Halk Pazarı, bu pazar kurulmayacak

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın gerçekleştirileceği Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde Cuma akşamı itibariyle başlayacak ve Cumartesi günü devam edecek temizlik ve kabin kurma çalışmaları öncesi, Perşembe günü kurulan Halk Pazarı’nda esnaflar anonslarla uyarıldı. Anonslarda, Çerkezköy Halk Pazarı’nın pazar günü kurulmayacağı belirtilerek, esnaflardan pazar yerinde eşyalarını bırakmamaları istendi.

 

 

“ALIM GÜCÜ DÜŞÜK”

 

Çerkezköy Halk Pazarı esnafları, pazar günü tezgah açmayacak olmanın kendilerini olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirterek, karara saygı duyduklarını dile getirdi. Esnaflar, asıl sorunun artan fiyatlar ve buna bağlı olarak vatandaşların eskisi gibi alışverişe gelmemesi olduğunu kaydetti. Her geçen gün yapılan zamlarla birlikte fiyatların yükseldiği Çerkezköy Halk Pazarı esnafları, alım gücünün düşüklüğünden de şikayet etti.

 

 

“HER GEÇEN GÜN YENİ ZAMLARLA KARŞILAŞIYORUZ”

 

Pazarcı esnafı Fırat Furan, “Ürünler pahalı. En ucuz olan yeşilliklerin bile fiyatı arttı. Limonu bile 5 TL’den satıyoruz. Eski hareketlilik yok, vatandaşlar gelip dolanıp gidiyorlar. Eskisi gibi alışveriş yapma isteği kimsede yok. Her geçen gün yeni zamlar ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

 

 

“PİYASADAKİ ARTIŞLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR”

 

Mazota yapılan zammın fiyatların artmasında büyük rol oynadığını kaydeden pazarcı Mehmet Geleç de, “Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış bizi üzüyor. Piyasadaki artışlar malumuz. Hareketlilikten bahsetmeyeceğim. Turşuluk ürünler biraz rağbet görüyor, vatandaşlar kışlıklarını hazırlıyorlar. Onun dışında diğer ürünlerimizi fazla satamıyoruz” ifadelerini kullandı. Geleç, pazar günü tezgah kuramayacak olmanın kendilerini çok fazla olumsuz etkilemeyeceğini de dile getirerek, “Bu fuar her zaman olmuyor. Yılda bir oluyor ki geçtiğimiz sene zaten pandemi nedeniyle online ortamda yapıldı. Bu sene olması iyi, olumlu karşılıyoruz” dedi.

 

 

“TURŞULUK ÜRÜNLERİN ZAMANI GEÇTİ”

 

Turşuluk ürünler satan pazarcı Recep Günay, “Buraya kar erken düştüğü için Çerkezköy halkı kışlık ürünlerini erken hazırlıyor. Turşuluk ürünlerin zamanı geçiyor diyebilirim. Son zamanları artık. Zaten vatandaşlar turşuluklarını hazırladı. Geç kalan vatandaşlarımız turşuluk alıyor” dedi. Günay, turşuluk ürünlerin fiyatlarının arttığına da dikkat çekti.

 

“HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR”

 

Çerkezköy Halk Pazarı’nda şarküteri ürünleri satan Birol Yarsı da, “İzinsiz bir şekilde köşe başlarında peynir, zeytin gibi bizim sattığımız ürünleri satanlar maalesef çok oluyor. Onlar hiçbir bedel ödemeden rahatça ürünlerini satarken biz ise burada ürünlerimize alıcı bulamıyoruz. Biz tezgah açma parası verip yasal bir şekilde burada iş yapmaya çalışırken onlar ise haksız kazanç elde ediyorlar, üstelik denetlenmiyorlar da. Bunun çözülmesi gerekiyor” dedi.

 

“KARŞI ÇIKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

 

Pazarcı Ali Aktaş da, bu “Bir pazar tezgah kuramamak bizi olumsuz etkiler mi? Etkiler. Ancak biz karara saygı duyuyoruz. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı her zaman olmuyor. Sanayicilerimiz bu fuar sayesinde firmalarını tanıtma fırsatı buluyorlar. Ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir yere sahip olan sanayicilerimizin yararına olacak bir şeye bizim karşı çıkmamız mümkün olamaz” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY HALK PAZARI’NDAKİ FİYATLAR

 

Çerkezköy Halk Pazarı’nda dün üzüm 5 TL, mandalina 5 TL, taze fasulye 10 TL, Salatalık 6 TL, elma 5 TL, nar 6 TL, çilek 15 TL, armut 10 TL, muz 12 TL, pırasa 5 TL, ıspanak 8 TL, limon 4 TL, kuru soğan 2 TL, patates 3 TL, havuç 5 TL, turşuluk kornişon salatalık 5 TL, turşuluk biber 10 TL, acur 7 TL, kelek 7 TL, turşuluk domates 5 TL, lahana 5 TL, pancar 8 TL, mor havuç 8 TL, kırmızı kapya biber 5 TL, patlıcan 5 TL, dolmalık biber 8 TL, semizotu demet 7 TL, karnabar 10 TL, kekik 5 TL, kuru soğan 2 TL, patates 3 TL’den satışa sunuldu.

 

Haber / Buse SERİN