Ekosistemler Arası Yolculuk Projesi başladı

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan "Ekosistemler Arası Yolculuk" projesinin açılışı yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müd?

GÜNDEM 18.10.2021 16:45:00 0
Ekosistemler Arası Yolculuk Projesi başladı

Açılışa Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“6 GÜN SÜRECEK”

 

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK - 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları uygulamaları kapsamında hazırladığı "Ekosistemler Arası Yolculuk" adlı projenin başlangıç programı yapıldı. Projeyle ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, “Projemiz 6 gün süreyle dolu dolu etkinliklerle devam ederek tamamlanacak. TÜBİTAK desteği ile ekonomik ve sosyal nedenlerle doğayla iç içe olamamış öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmek, keşfederek, deneyerek öğrenmelerini sağlayıp merak duygularını, öğrenme isteklerini artırmak, doğaya ilişkin algılarını değiştirerek bilimsel bakış açıları oluşturmak, doğal süreçler konusunda bilgi edinmelerine olanak sağlamayı amaçlandığını belirterek, “Bu projeyle ilgili olarak  Çanakkale 18 Mart  Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Keşan Belediyesi ,Keşan  İlçe Jandarma Komutanlığı, Keşan İlçe Orman Müdürlüğü, Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü ve Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü de destek verecekler” ifadelerini kullandı.

 

 

ETKİNLİĞİN SON GÜNÜNDE SERTİFİKALAR VERİLECEK

 

Saz, projenin 18 – 19 – 20 – 21 – 22 ve 23 Ekim tarihlerinde uygulanacağını da vurgulayarak, “18 Mart Üniversirtesi’nde Prof. Dr. Ali İşmen, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Güher, Dr. Mustafa Kaya, Dr. Necmettin Güler, Orman Yüksek Mühendisi Özge Akçapınar, Ziraat Mühendisi İlknur Ayvaz, Oryantring Eğitmeni Galip Aydın ve Proje Yürütücüsü Filiz Ulacanlı da projede öğrencilere kendi branşları ile ilgili sunum ve eğitim verecekler” şeklinde konuştu. Proje, 18 Ekim’de Keşan’da İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda öğrencilere sunumlarla uygulandı. 19 Ekim Salı günü Erikli’de, 20 Ekim Çarşamba günü Enez Gala Gölü’nde, 21 Ekim Perşembe günü Gökçetepe’de, 22 Ekim Cuma günü Keşan’da ve 23 Ekim Cumartesi günü Gökçetepe’deki etkinlik ve çalışmalarla devam edecek. Etkinliği son gününde Gökçetepe’de Kapanış töreni düzenlenerek katılan öğrencilere sertifikaları verilecek. Projeye TÜBİTAK’tan bir yetkili de gözlemci olarak katılacak.

 

Haber / İrem BANÇO