Karaca: Anadolu basını bitiyor

Marmaris Belediyesi'nin basın meslek örgütlerinin katkılarıyla düzenlediği 'Anadolu Buluşması - Marmaris Yerel Medya Çalıştayı bugün başladı.

GÜNDEM 16.10.2021 17:19:00 0
Karaca: Anadolu basını bitiyor

Tekirdağ’dan gazetecilerin de katıldığı çalıştayda konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Anadolu basını bitiyor, Anadolu basını yok oluyor. Bunu duyması gereken, bu sorunlara çözüm bulması gerek İletişim Daire Başkanlığı adeta yok. Çağrımızı yaptık, defalarca randevular istedik, sadece bize değil; hiçbir meslek örgütüne randevu dahi vermediler. Basın kartları verilmiyor, 1 yılda alması gerekenlere 2-3 yılda teslim ediliyor. Sorunlarımızı dinleyen yok. Anadolu yanıyor” dedi.

 

 

“ANADOLU BASININI KENDİ EMİRLERİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

 

Son 6 yılda resmi ilan alan bin 800 gazetenin 900'lere, 100 civarında uydu televizyonunun da 50'ye düştüğünü dile getiren Karaca, “Bir kısmı internete döndü, bir kısmı ekranlarını kararttı. Anadolu'da şu an asgari ücret alan gazete sayısı yüzde 50 yoktur. Gazete sahibi çaresiz, televizyon sahibi çaresiz. Bir de internet furyası çıktı. Meslek dışında olup, 300-500 liraya alan satın alanlar, siyasetçiyi tehdit ediyor, Belediye Başkanı'nı tehdit ediyor. Bunun engellenmesi için TBMM'ye müracaat ettik. Teşekkür ederiz, CHP bu alanda soru önergeleri verdi.  İnternet yasasının çıkartılmaması için büyük çaba sarf ediliyor. İnanılır gibi değil. Anadolu’dan bakıyoruz; İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun, Anadolu basınının yok olması için elinden gelen çabayı gösteriyor. Neden? Gazetelerin birer abonesi var, TV ve radyoların bayramlarda kamudan aldığı ilanlar vardı bunlar tasarruf tedbirleri ile yok edildi” dedi. Belediyelerin ve kurumların Anadolu medyasına ilan vermesinin engellendiğini belirten Karaca, “Anadolu basınının en önemli gelir kaynağını kesiyorsun. Anadolu basınını bitirmeye, küçültmeye, kendi emirleri altına almaya çalışıyorlar. Meslek örgütleri, kişisel hesapları bırakıp mutlaka ve mutlaka birlik beraberlik içinde olmalıdır. Hep birlikte illerimizde milletvekillerimizi de harekete geçirerek birlik beraberlik içerisinde bu sorunları çözmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ