Albayrak: Kadın çiftçilerimiz tarım alanında önemli bir yere sahip

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla, Tekirdağlı kadın çiftçiler ile kahvaltı programında bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Hayatın her alanında

GÜNDEM 15.10.2021 16:02:00 0
Albayrak: Kadın çiftçilerimiz tarım alanında önemli bir yere sahip

Süleymanpaşa’da düzenlenen kahvaltı programına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram, kırsal mahallelerde çiftçilik yapan kadın üreticiler, Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi’nin kadın çiftçi üyeleri ve Önder Çiftçi Kadın Kolları temsilcileri katıldı.

 

“SOSYAL ADALETİN SAĞLANMASI AÇISINDAN GEREKLİ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde kırsal kalkınma alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Albayrak, “Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken kadın çiftçilerimize daha fazla alan tanımaya, onların talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaya özellikle dikkat ettik. Çünkü hayatın her alanında var olan kadınlarımız tarım alanında da önemli bir yere sahiptir. Kadın çiftçilerimizin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi sosyal adaletin sağlanması açısından gereklidir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında yaşanan sorunları biliyor, çalışmalarımızı bu doğrultuda titizlikle sürdürüyoruz. Ben Emek ve sevgiyle toprağı bereketlendiren kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN