Atatürk Viyadüğü'nde çalışmalar başlıyor

Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi'nin yapım çalışmaları 17 Ekim Pazar günü başlıyor. Belediye Başkanı Vahap Akay, araç sürücülerinin alternatif güzergah olarak Mezbaha KavÅ

GÜNDEM 14.10.2021 16:43:00 0
Atatürk Viyadüğü

Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi’nde çalışmalar pazar günü başlıyor.

 

75 GÜN SÜRECEK

 

Çalışmaların yaklaşık 75 gün süreceğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi kapsamında mevcut genleşme derzleri değiştirilerek, Atatürk Viyadüğü’nün genel bakım onarımı yapılacak. Mevcut durumda 80 santimetre olan yaya geçiş yolları, her iki yanda da 2’şer metre genişliğe kavuşturulacak” ifadelerini kullandı.

 

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

 

17 Ekim Pazar gününden itibaren Atatürk Viyadüğü’nde trafik akışının kontrollü olarak sağlanacağını da kaydeden Akay, “Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için İstasyon ve Cumhuriyet Caddesi’ne gidecek olan araç sürücülerine Mezbahane (BSH Kavşağı) Kavşağı veya Emniyet Müdürlüğü Kavşağı’nı kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Yine Cumhuriyet Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’nden kent merkezine gelmek isteyen araç sürücülerimiz de Mezbahane Kavşağı veya Emniyet Müdürlüğü Kavşağı’nı kullanabilirler” şeklinde konuştu. Akay, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Atatürk Viyadüğü’ndeki yaya trafiğinin rahatlayacağını da sözlerine ekledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ