DTİM'den firmalara teknik destek

Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM); hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış ve ihracat kapasitesini artırmak isteyen ve Kırklareli'nde faaliyet göst

GÜNDEM 14.10.2021 16:32:00 0
DTİM

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Dış Ticaret Uzmanı Begüm Arslan, Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin (DTİM) verdiği hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

 

“TİCARET KÖPRÜLERİ KURUYORUZ”

 

Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin Trakya Bölgesi’ndeki üretici firmaların ihracat kapasitelerini geliştirmek hedefiyle Trakya Kalkınma Ajansı ve bölgedeki odaların iş birliğiyle hayata geçirilmiş bir merkez olduğunu kaydeden Arslan, “Bu platformda hiç ihracat yapmamış fakat yapma potansiyeli ve isteği olan, ihracata yeni başlamış, zaten ihracat yapıyor olup pazarını genişletip kapasitesini arttırmak isteyen ve ihracat faaliyeti kesintiye uğramış firmalarımıza odalardaki Dış Ticaret Uzmanlarımız ile birlikte Danışmanlık Hizmeti veriyoruz. İlimizin ve bölgemizin dış ticaret kapasitesini ve rekabet gücünü artırmak amacıyla firmalarımız ile yurt dışındaki firmalar arasında ticaret köprüleri kuruyoruz” dedi.

 

“HEDEF MÜŞTERİLERİ TESPİT EDİYORUZ”

 

Arslan, “Firmalarımıza; Hedef Pazar Araştırması ile ürününü ihraç edebileceği ülkeleri buluyoruz. Hedef Müşteri Araştırması ile firmanın belirlediği ülkede faaliyet gösteren hedef müşterileri tespit ediyoruz. Danışmanlık Hizmeti ile önce hedef ülke, sonra hedef müşterileri belirliyoruz. Rekabetçi İthalat Hizmeti ile ucuz, kaliteli, sürdürülebilir ithalat için potansiyel tedarikçiler temin ediyoruz. İhale Sorgulama ile uluslararası kurum ve kuruluşların ürününe yönelik açmış oldukları ihalelerden haberdar ediyoruz. Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hizmetlerinden firmalarımızın yararlanabilmesi için https://trakyadisticaret.org/ sitesine kayıt olup, bize bu site üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Firmalarımız konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için odamızın (0288) 212 43 25 / 122 telefon numarasından benimle iletişime geçebilirler” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ