Yel, Akay'a çağrıda bulundu

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Çerkezköy'e gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, ilçe teşkilatında partililer ile bir araya geldi. Ziyarette Belediye Meclis Üyesi Adem İçli'nin,

GÜNDEM 11.10.2021 17:34:00 0
Yel, Akay

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, bugün Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak saat 10.30’da AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Milletvekili Mustafa Yel’i; AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve partililer karşıladı. İlçe teşkilatında Kamil Çetintaş’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Yel, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak’tan da çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dinledi. Çiftçilerin durumunu Milletvekili Yel’e ileten Toprak, “Trakya’da çiftçinin durumunu biliyorsunuz. Buğdayda rekoltede çok yüksek bir verim yakaladık. Yıllardan beri görmediğimiz bolluğu gördük. Ayçiçeğinden de aynı şekilde umutluyduk. Yağan yağmurlar, ekim sırasında düzgün çıkışlar oldu ama son zamanlardaki aşırı sıcaklıklar umudumuzu yitirmemize sebep oldu. Buğday fiyatlarından memnunduk ama ayçiçeği fiyatlarından maalesef memnun değiliz. Ayçiçeği fiyatlarının düşük olmasının sebebinin dış politikalardan kaynaklandığını, Rusya’nın oyunu olduğunu söyleyenler var. Bizim aldığımız duyumlar bu şekilde. Buğday yüzümüzü güldürürken gübre fiyatları ise çiftçimizi üzdü. Ancak verilen destekler çiftçimize nefes aldırdı, inşallah gübre fiyatlarına bir çözüm bulunur” şeklinde konuştu.

 

 

2022’DE BAŞLAYACAK

 

Gübre fiyatları ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Yel, “Gübrenin pandemi süreciyle birlikte dünyada üretim hızı düştü. Özellikle Hindistan’da üretilen gübre bazı fabrikalarda üretilememeye başladı. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada fiyatlar çokça yükseldi. Türkiye’ye özgü bir yükseliş değil. Tabi bizdeki yükseliş kurdaki artışla birlikte biraz daha arttı ama esas nedeni üretimdeki azalıştır. Bunun ile ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla Türkiye’de gübre üretimi 2022 yılında başlayacak inşallah. Tarım ve Sanayi bakanlarımız sürecin sıkı takipçisi. Bu çalışmayı hızlandırdığımız taktirde yurtdışına bağlılığımız azalacak. Akabinde de 2022 sonlarından itibaren gübre fiyatları düşmeye başlayacak. Biz çiftçimizi bu yıl da yüksek fiyatlara mahkum etmeyeceğiz. Biz gübre fiyatlarını zaten sık sık dile getiriyoruz. Cumhurbaşkanımız da bakanlarımız da bu konuda çalışmalar yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

“HAMMADDE FİYATLARI İNANILMAZ ARTTI”

 

Milletvekili Yel, daha sonra AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Sait Yazı’dan sanayicinin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi aldı. Sanayideki çalışmaların iyi ilerlediğini ancak birtakım sıkıntıların aşılması gerektiğini belirten Yazı, “En büyük sıkıntımız işçi bulamamak ve çalıştıramamak. Bir taraftan işsizlik var deniyor ülkemizde, bir taraftan iş beğenmeme diye bir şey de var. Çalışanlarda da hayat pahalılığının yüksek, asgari ücretin düşük olması sıkıntısı var. Hayat pahalılığından şikayetçiler. Bu tabi ki ülkemizden kaynaklı bir şey değil tüm dünyada hammadde fiyatları inanılmaz bir artış gösterdi pandemi ile birlikte. Geçen sezon başında 10,5 olan pamuğu şu anda 27 TL’ye alamıyoruz. İplik tedarikçisi bir arkadaşımız aradı, geçen ay 4,78 dolara aldığı ipliğe şu anda 5,90 fiyat verdiklerini söyledi. Bunun sonu nereye varacak bilmiyoruz. Tabi bu dünyada böyle. Bizim hükümetimizin buna bir şey yapması çok zor ama çalışanları ve alt gelir gruplarını rahatlatmak amacıyla birtakım tedbirler alınabilir. Özellikle asgari ücretin artırılması lazım. Çalışanların bir rahatsızlığı da şu; asgari ücret ya da çok az üzerinde maaş alan işçi kesimi, 9’uncu ay geldiğinde yüzde 20’lik vergi dilimine giriyor ve bu durum çalışanları çok rahatsız ediyor. Böyle olunca da AK Parti’ye karşı ciddi bir tepki oluşuyor, bunun bir an önce düzeltilmesi lazım. Çalışanlardan vergi alınmasın demiyoruz ama 240 bin TL cironun altındaki esnafımız vergi dışı bırakılıyor. Çok güzel ve önemli bir adım, bu kapsamda düşük gelir gruplarının da vergi indirimi yasaya eklenebilir mi? Asgari ücretle çalışan bir insanın yıllık geliri ne kadar ki, 3 bin TL olsa 36 bin TL yapar. 24 bin TL’den sonrası yüzde 20’ye giriyor ve hakikaten çok rahatsız edici. Acilen düzeltilmesi lazım” ifadelerini kullandı. Bu konuyu Maliye ve Hazine Bakanına hatırlatacağını kaydeden Mustafa Yel de “İsteğiniz makul ve güzel bir istek. Bakanımızdan talep edeceğiz, isteğiniz çok sayıda insanı olumlu etkileyecek bir istek. Siyaseten de olumlu olur. Bunu hemen değerlendireceğiz” dedi.

 

 

“VATANDAŞLAR RANDEVU ALAMIYOR”

 

Daha sonra söz alan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Neziha Temür, hastanelerdeki randevu sıkıntısını dile getirdi. Bunun üzerine konuşan Milletvekili Yel de “Daha önce de bize iletilen böyle bir sorun vardı. Görüşmelerimiz neticesinde bu sıkıntı azaltılmıştı. Sabaha karşı gelip kuyruğa girmelerden bahsediliyordu, ortadan kaldırdık. Şimdi tekrar başladıysa müdahale ederiz” dedi.

 

 

“450 BİN CİVARINDA NÜFUSA HİZMET EDİYOR”

 

İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da, “Bizim hastanemiz 450 bin civarında nüfusa hizmet ediyor. Kapaklı, Saray, Hallaçlı, Büyükçavuşlu’dan çok fazla kişi geliyor. Gece acile gelen kişi sayısı bin 500. Aile hekimleri tercih edilmiyor. İnsanlar rahatsızlanınca hemen hastaneye gidiyor. Burada biz sıkıntı yaşıyoruz. Aile hekiminde halledebilecekleri sıkıntıları için hastanelere gidiyorlar” dedi. Gelen doktorlardan bazılarının da bir süre sonra istifa ederek ayrıldığını söyleyen Çetintaş,  “Çorlu’dan, Kapaklı’dan doktor geliyor. Branş doktorlarımızın eksiklerini gideriyorlar ama sonuç itibariyle özel hastaneler hemen başarılı doktorlara el atıyor. Başarılı doktorlar da ekonomik olarak tahmin ediyorum özel hastaneleri tercih ediyorlar” dedi.

 

 

“BİZ YAPMAZSAK PİSLİK YUVASI OLUR”

 

Ardından söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adem İçli, Çerkezköy’deki diğer sıkıntılar hakkında Milletvekili Yel’i bilgilendirdi. Çerkezköy’ün birkaç tane kanayan yarasının olduğunu söyleyen Yel, “Pınarca Deresi, sahipsiz kalan bir deremiz. Buna nasıl bir çözüm üretilebilir?” dedi. Pınarca Deresi’ni temizlettirdiklerini ifade eden Yel de, “Devlet Su İşleri tarafından temizlendi. Bunun temizliğiyle ve ıslahıyla ilgili çalışmayı TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin yapması gerekiyor. Belediyenin sahip çıkması gerekiyor. Fakat CHP her yerde aynı şekilde ne yazık ki. Çorlu’da da aynı şekilde, çevre belediyelerde de aynı şekilde. Hiçbir zaman görevi üstlenmiyor, hep taca atıyorlar. Sorduğumuz zaman ‘çok çağdaş belediyeyiz’ diyorlar. Çok başarılı belediye olduklarını söylüyorlar ama başarılarını biz sahada göremiyoruz. O nedenle yüz binlerce insanın yaşadığı bir yerde bizim de vicdanımız var. Görevimiz olmamasına rağmen sırf vicdanen insanlarımıza yardımcı olabilmek için Devlet Su İşleri’ni bu işe kanalize ediyoruz. Bunun sonucunda da Devlet Su İşleri geldi bu yıl bir çalışma yaptı. Bunun esas sahibi olan TESKİ tarafından mutlaka yapılması gerekiyor. Bunu yapmadıkları için de biz mecburen yapıyoruz. Bunu mutlaka ve mutlaka halka daha çok anlatmamız lazım. Biz çalışma yapmasak orası bir pislik yuvası haline geliyor. Sivrisinek ürüyor. Allah korusun hastalıklar çıkabilir. Bizim vicdanımız var. Bilmiyorum CHP’lilerin bu anlamda vicdanı ne kadar sızlıyordur?” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN VİZYONUNU GELİŞTİRİR”

 

Daha sonra hızlı tren konusunda konuşan Meclis Üyesi İçli, “Hızlı trenin olduğu güzergahta bir kentsel dönüşüm çalışması yapılsa, bu da bakanlık tarafından desteklense çok iyi olur. Gerek belediyenin gerekse sizin de desteğinizle burada bir vizyon çalışması şeklinde Çerkezköy’ün vizyonunu da geliştirir” dedi. Konuyla ilgili konuşan Yel de, “Kentsel dönüşüm konusunun mutlaka yerel belediye tarafından da istenmesi lazım. Birlikte uyum içinde bakanlıkla çalışılacak bir iş. Sadece bakanlık bu işi yapamaz, sadece belediye de yapamaz. O halde mutlaka burada Çerkezköy Belediyemizin de bakanlıktan yerleri, sınırları belirleyerek bir talepte bulunması gerekir. Bunu yaptıktan sonra biz bakanımızla görüşürüz. Hep beraber gerekirse Çerkezköy Belediye Başkanımız, sizler, belediye meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız gelirler, o konuda gider bakanımızda randevu talep ederiz, çalışmaya başlarız. Siz gerekçeli olarak bir önerge hazırlayın belediye meclis üyeleri olarak en azından randevuyu alalım gidelim. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay’a da buradan biz çağrımızı yapalım, İstasyon Mahallesi’nde yapılması gerekli olan kentsel dönüşüm konusunda bir gerekçeli rapor hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u hep beraber ziyaret edebiliriz. Bu konuda biz varız. Onlar da varsalar hep beraber Çerkezköy’ümüze güzel bir hizmet edelim” ifadelerini kullandı.

 

 

“KORKUNÇ BİR HAYAT PAHALILIĞINDAN BAHSETTİLER”

 

Konuşmasının devamında ürünlerdeki fiyat artışlarına değinen Yel, “Vatandaşlarımızın son birkaç aydaki fahiş fiyatları da çok fazla kafayı takmamalı. Bu şu anda pandemi süreciyle beraber tüm dünyadaki fiyat yükselişidir. Bunu özellikle hatırlatmak istiyoruz. Dün Bulgaristan’dan gelen milletvekilleri ve belediye başkanları vardı. Korkunç bir hayat pahalılığından bahsettiler. Benim oğlum Almanya’da okuyor. Onunla konuşuyorum, ‘acayip bir fiyat artışı var’ diyor. Amerika’da da arkadaşlarımız var, onlar da aynı şeyi söylüyor. Nereye baksanız bu fiyatlar yükseliyor. Bu üretimdeki azlığın ve bazı fırsatçıların yol açtığı bir sorun. İnşallah Türkiye’de bunların üstesinden gelecek. 2022 yılı rahatlama yılı olacak. 3600 beklentisi olan memurlarımız var 2022 yılı sonuna kadar bu da çözülecek. Bu konuyu da çözecek olan biziz” dedi. Daha sonra İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile toplantı yapan Yel, toplantının ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tepe’de hizmet veren Bes Dreamland Çocuk Eğlence Merkezi’ni ziyaret etti. İşletme sahibi Serpil Kaya’dan faaliyetlerle ilgili bilgi alan Yel, merkezin Çerkezköy ve bölgenin sosyal hayatına katkı sağlayacağını belirterek, bu tarz işletmelerin çoğalmasını temenni etti.

 

Haber / Buse SERİN