Geleneksel Keşkek Şenliği'nin bu yıl 4'üncüsü yapıldı

Saray Belediyesi ve Küçükyoncalı Mahalle Muhtarlığının iş birliğinde gerçekleştirilen Keşkek Şenliği'nin bu yıl 4'üncüsü yapıldı. Cumartesi günü düzenlenen şenlikte K

GÜNDEM 11.10.2021 17:08:00 0
Geleneksel Keşkek Şenliği

Cumartesi günü saat 13.00’da başlayan şenlikte unutulmaya yüz tutmuş geleneksek çıkrancık oyunu vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı. Şenlikte 20 kazan keşkek ikram edilirken, vatandaşlar, keşkek stantları önünde kuyruk oluşturdu. Şenliğe katılan çocuklar için ise şenlik alanına oyun grupları kuruldu.

 

 

YOĞUN KATILIM

 

Küçükyoncalı Mahalle Muhtarlığı bahçesinde düzenlenen 4. Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’ne AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ, Fuat Ünal, Ahmet Tınaz, AK Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Abdullah Ataman, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Saray Beledi

 

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı İrfan Gündüz’ün açılış konuşmasının ardından Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de bir konuşma yaptı. Geleneksel Keşkek Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Erkiş, “Böylesi güzelliklerin sonsuza kadar sürmesi için bundan sonra da emeğimizi birlikte ortaya koymamız, dayanışmamız kaçınılmaz” dedi. Şenlikte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Bu sene 4.’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Keşkek Şenliği’nde Saray Belediyemizin aktif rol alması beni son derece memnun etti. Küçükyoncalılar’a hep sevgimiz, saygımız oldu. Ne zaman gelsek vatandaşlarımızın yakın ilgisini gördük, sevgi ve saygısını gördük. Onun için bir kez daha kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“29 EKİM’DE AÇACAĞIZ”

 

Hizmet sürelerinin 2 buçuk yılını tamamladıklarını söyleyen Albayrak, “29 Ekim’de Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 98. yılında Cumhuriyet sevdalısı, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdalısı olarak Atatürk Kültür Sarayı’nı Saray’da açacağız” diye konuştu. 25 Ekim sabahı da Küçükyoncalı -Saray yolunu yapmaya başlayacaklarını dile getiren Albayrak, “O yol hem genişleyecek hem de asfalt atacağız. Şimdiden bu müjdeyi vereyim” dedi.

 

 

 

 

“BİR AY SONRA İHALESİ YAPILACAK”

 

Saray’a çok güzel bir mezbaha yapacaklarını, bunu ihalesi bir ay sonra gerçekleştireceklerini dile getiren Albayrak, “Mezbahanın bütün hazırlıkları tamamlandı. Özellikle kırsal kesimi çok ilgilendiriyor. O mezbahayı da bu dönemde Saray’a kazandırmış olacağız. Hizmetlerimiz bizi bu göreve getiren tüm Saraylılara, tüm Tekirdağlılara hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in de konuşmasının ardından Çıkrancık Oyunu Yarışması’nda dereceye girenlere ve çöp toplama etkinliğiyle farkındalık oluşturan Esin Ecin’e, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Küçükyoncalı Muhtarı İrfan Gündüz tarafından plaketleri verildi. Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’nde sahne alan Roman halk dansları grubu Saray Şukar da performansıyla beğeni topladı. Şenlik Gökhan Meneşe, Sevtuğ ve Süheyla& Blues Of Rumeli konseriyle devam ederken, sanatçılar seslendirdiği şarkı ve türkülerle şenliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Haber / İrem BANÇO