Trakya Üniversitesi'ne YÖK Üstün Başarı Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından her yıl verilen Üstün Başarı Ödülleri'nde Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisi'nde ödülün sahibi Trakya Üniversitesi oldu. Dr. Çağatay Akdoğ

GÜNDEM 10.10.2021 10:14:00 0
Trakya Üniversitesi

Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk kez hayata geçirilen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nin bu yıl 5’imncisi verildi. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Arş. Gör. Dr. Çağatay Akdoğan da Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisi’nde ödülün sahibi oldu.Bireysel Ödül kategorilerinde Dr. Çağatay Akdoğan ve tez danışmanı Prof. Dr. Ayşe Akyol’un yanı sıra Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde “OptoelektronikNöralArayüzleri İçin Yeni Biyouyumlu Kuantum Noktaları ve Nanoteknolojik Birleşimler” konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. HoumanBahmaniJalali ve tez danışmanı Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu, Sağlık Bilimleri Kategorisinde “Santral Sinir Sistemine Yönelik Nanopartiküller İlaç Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi ve Parkinson Hastalığında Tedavi Etkinliğinin Değerlendirilmesi” konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Sema Arısoy ve tez danışmanı Prof. Dr. Tansel Çomoğlu ödül almaya hak kazandı.

 

ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDI

 

“Farklı Reklam İçeriğine Maruz Kalan Deneklerin İşlevsel, Bilişsel ve Genetik Yanıtları Üzerinden Reklam Etkinliğinin Analizi” isimli teziyle ödüle layık görülen Dr. Çağatay Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”nde ödülünü CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Akyol da Arş. Gör. Dr. Çağatay Akdoğan ile birlikte ödüle layık görüldü.

 

"BÜYÜK BİR GURUR"

 

Çağatay Akdoğan, Zorlu bir sürecin ardından böylesine prestijli bir ödüle layık görülmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek, daha büyük bilimsel çalışmalara imza atmayı ve Trakya Üniversitesinin ismini bilimsel alanda daha fazla duyurmayı hedeflediğini belirtti. Prof. Dr. Ayşe Akyol da Dr. Çağatay Akdoğan gibi genç ve değerli bir bilim insanı ile beraber ödüle layık görülmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek bu çalışmaya danışmanlık yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

 

“ÖNEMLİ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAKTIR”

 

Böylesine prestijli bir törende Trakya Üniversitesi’nden bir ismin ödüle layık görülmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da“Ülkemizdeki genç bilim insanlarına verilen bu ödülün Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alınıyor olması kendilerinin daha da iyisini başarmasında ve bilim adına daha büyük gayretler göstermesinde önemli motivasyon kaynağı olacaktır. Üniversitemizin genç araştırmacısı ve ailemizin başarılı üyesi Dr. Çağatay Akdoğan’ı ve danışman hocası Trakya Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Akyol’u tebrik ediyor, bu başarının diğer genç araştırmacılarımızı teşvik etmesini temenni ediyorum” dedi.Trakya Üniversitesinin bilimsel gücünün her geçen gün arttığını da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversite olarak en büyük hedeflerinin bu tarz prestijli ödüllerde sürdürülebilir başarıyı sağlamak olduğunu kaydetti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ