BU NASIL İNSANLIK?

Hayvanları korumak, evrende insanlardan başka canlılar da olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymak, onların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağla

GÜNDEM 7.10.2021 20:19:00 0
BU NASIL İNSANLIK?

Olay Çorlu Seymen Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre bir işi için ailesiyle birlikte Silivri’ye giden Neslihan Karacan, eve döndüğünde kedisi Papatya’yı, çocukları için kurduğu beşiğe asılı olarak buldu. Kedisine yapılan caniliği görünce dehşete düşen Karacan, jandarma ekiplerine bildirdi.

 

“İNSANLIĞIMIZI BU KADAR MI KAYBETTİK?”

 

Bir şahıs hakkında Silivri Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunmak üzere Silivri’ye gittiğini söyleyen Karacan, “Şu kapıyı kilitleyip de çıktık köpekler çıkmasın diye, Köpeklerimi eve kapattım. Fakat şu camımı açık bıraktım. Çünkü benim kedilerim bahçede gezip eve gelip girdikleri zaman mağduriyet yaşanmaması için. Kedim gayet sağlıklıydı gittiğimde, şurada sandalye üzerinde yatıyordu, rahatsız etmedim. Fakat geldiğimde dış kapılarımın söküldüğünü, buradaki kapımın zorlandığını ve bu kapımın açık olduğunu gördüm. Köpekleri burada gördüm. Allah’tan hepsi çıkmamış, 2 tanesi kaçmış. Karanlıktı burası. Eve girdim telaşla, köpekler malum üstüme atlıyor. Lambayı yaktığımda maalesef burada ipe asılmış bir şekilde buldum. Emek verdim, bebek gibi baktım. Bunu yapanın hesabını ödemesini istiyorum. Cezasını çekmesini istiyorum. Şu hayvandan ne istediler? Şu kediden ne istediniz? Keşke gelip bana zarar verseydiniz. Kedi asmak nedir? İnsanlığımızı bu kadar mı kaybettik? Bu mu insanlık?” diyerek bu caniliği yapan kişi ya da kişilerin biran evvel yakalanmasını istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU