Sekmen: Kapaklı'da aralara fitne fesadı siz sokuyorsunuz

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın 2. Oturumu dün saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkeziâ??

GÜNDEM 6.10.2021 19:48:00 0
Sekmen: Kapaklı

Metin Kanat, Yalçın Hal ve Emrah Sevinç’in mazeret bildirerek katılmadığı toplantının açılışında konuşan Başkan Mustafa Çetin, dün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek “Çerkezköy ve Kapaklı arasına yapılması planlanan ortak terminalin yapılabilmesiyle ilgili de yer tahsisi, yer belirlenmesi ve bunun kamulaştırılmasıyla ilgili de süreci başlatma niyetinde olduğunu ifade etti.  Hem meclisimiz adına hem de Kapaklı halkı adına Kadir başkanımıza duyarlılığı için teşekkür etmek istiyorum” dedi. Siyaset hizmet odaklı olduğu zaman gerçekten keyifli olduğunu söyleyen Çetin, “Farklı partilerde olmamıza rağmen, farklı siyasi görüşlerde olmamıza rağmen bu tarz yaklaşımları ben bir yurtsever, vatansever olarak memnuniyetle karşılıyorum. Devamını diliyorum. Aynı kararlılığı, aynı çabayı meclisimizin de Kapaklı için devam ettirmesini, olan çalışmaları destekleme babında daha büyük öneri ve proje bekliyoruz” diye konuştu.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından ilk olarak İmar Komisyonu raporları görüşüldü. Karaağaç Mahallesi Bereket Sokak ile Orkide Sokak arasında yer alan parka isim verilmesi talebine ilişkin komisyon raporu görüşülürken, park alanının yanında Karaağaç Mehmet Akif Ersoy Camii’nin bulunması nedeniyle cami ile park alanının aynı ismi taşımasının uygun olacağı belirtilen komisyon raporu meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi. Yanıkağıl Mahallesi 1359 nolu parsel 43 bin 750 metrekare mera vasıflı taşınmazın “Canlı Hayvan Pazar Alanı” olarak kullanılması için gerekli “Kamu Yatırımı” meclis kararı alınarak söz konusu parselin canlı hayvan pazarı yapılmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden talep edilmesinin uygun olduğu yönündeki İmar Komisyonu raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından,  Zübeyde Hanım isminin ilçede yer alan bir parka verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Konuyla ilgili söz olan CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, Zübeyde Hanım isminin bir sokağa, bir parka değil de belediyenin yapmış olduğu Aşevi’ne verilmesini önerdiklerini ifade ederek “Bence belediyelerin yapmış olduğu aşevleri bir ana kucağıdır. Bizim önerimiz aşevine ‘Kapaklı Belediyesi Zübeyde Hanım Aşevi’ isminin verilmesi” dedi. Bunun üzerine konuşan Başkan Çetin de “Takdir yine meclisin olur. Ama ben böyle değerli bir şahsiyetin, böyle değerli bir ismin, adıyla anılması gereken bir projede olmasını düşünüyorum. İsmini koysak da aşevi daha fazla ön plana çıkacaktır. Adının zikredileceği bir yere verilmesi açısından söyledim. Takdir meclisindir. Verebiliriz. Benim açımdan bir engel yok” dedi. Çalışmaların devam etmesi yönündeki komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde plan notu ilavesi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edilirken, Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesi yönündeki komisyon kararı da meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporları görüşüldü. 2022 yılı performans programına ilişkin komisyon raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından 2022 mali yılı ve izleyen 2 yıla ait gelir ve gider bütçe tasarısı ve bağlı cetveller ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. 2022 yılı gider bütçesinin 310 milyon TL, gelir bütçesinin 270 milyon TL olarak tahmin edildiği, 2023 yılı bütçe giderinin 340 milyon TL, gelirin 300 milyon TL, 2024 yılı bütçe giderinin 360 milyon TL, gelirin 310 milyon TL tahmin edildiği ifade edildi. Bu bütçeyi bir hedef olarak öngördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Gerçekleşmesi için kaynak temini şart. Bu yıl gerçekten ekonomik anlamda çok zor bir yıl oldu bizim için. Meclisimizin takdiridir. Bir proje vardı, ciddi bir gelir elde edeceğimiz projeyi meclis oy çokluğuyla reddetti. Aslına bakarsanız burada ihtiyaçların ne kadar çok olduğu, müdürlüklerden gelen taleplerin ne kadar yüksek olduğu aşikar. Şimdi yeni projelerle yeni kaynaklar sağlamaya çalışıyoruz. MTA’dan rapor geldi. Ulaştığımız su gayet verimli. Oralarda da inşallah turizm alanları yaratıp belediyemizin kaynağını artırmaya çalışıyoruz. Bu elde ettiğimiz suyu bir şekilde değerlendirip hem bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz hem de kaynak sağlamaya çalışıyoruz. Yanlış anlamayın. Biz hep Kapaklı’yı daha ileriye, daha güzele, daha faydalı bir noktaya götürmek gayesiyle hem kaynak sağlamaya hem de Kapaklı’da olmayan projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda meclisin desteğine ihtiyacımız var. Çünkü Kapaklı halkı birikmiş bir sürü sorununa bizden hizmet talep ediyor. Bir yıl içerisinde 90 bin şikayet geliyorsa bir belediyeye hepimizin oturup düşünmemiz lazım. Bu şikayet ve talepleri yüzeysel projelerle çözmemiz mümkün değil. Cambazlar Caddesi’nin altyapısı benim işim değil demiyoruz, ilgileniyoruz. Derelerin ıslahı bizim işimiz değil demiyoruz, ilgileniyoruz. Ve bunların hepsini kendi bütçelerimizden karşılamaya çalışıyoruz. Umarım bir şekilde sizler de destek verirsiniz, yapacağımız projelerden kaynak sağlarız ve bu bütçeyi hayata geçiririz. Bizim Kapaklı’yı geliştirmekten, daha iyi yere taşımaktan başka bir gayemiz yok” dedi. İlgili komisyon raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Tarife Komisyonu raporları görüşüldü.

 

 

“KENDİ ARKADAŞLARIMA DA SÖYLÜYORUM”

 

2022 yılında uygulanacak olan ücret tarifelerinin komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, elektronik haberleşme istasyonları yer kullanım bedeli ücret tarifesi de komisyon raporu doğrultusunda karara bağlandı. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim “Az önceki konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla bu sene ekonomik yönden belediyemiz bazı hedeflere ulaşamadıysa, bazı talepleri karşılamaz ise top meclise geliyor. Sizin sanayi bölgesindeki 30 dönümlük projeyi hayata geçirmenizi engellemiş olduğumuzu iddia ediyorsunuz. Yarın öbürgün “Ben bu hizmetleri yapamazsam meclis beni engelledi” gibi bir şeye sığınacaksınız” dedi.Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “O gün geldiğinde açıklamalarımı dinlersiniz. Söyleyeceğim tabi ki her şeyi söyleyeceğim. Burada mal kaçırmıyoruz. Aldığımız yeri de bu maksatla aldığımız için gündeme getirdik. Bütçeyi de planlarken 40 milyonluk açık görünüyor, borçlanmaya mı gideceksiniz demiştiniz. Biz de ‘hayır proje üreteceğiz, kaynak sağlayacağız’ dedik. 40 milyonluk açık orada duruyor. Ya sizden gelip kredi talep edeceğiz, ya da başka bir proje yapacağız. Meclis bir projeye hayır derken gerekçelerini samimiyetle kamuoyuyla paylaşsın. Sadece siz değil, bizim meclis üyelerimiz de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de hep beraber kararıydı. Eğer meclis farklı bir şekilde değerlendirip ret veriyorsa benim gideceğim yer halktır. Halka, kamuoyuna anlatırım bunu. Siz de çıkarsınız doğruları söylersiniz. En nihayetinde mecliste verilmiş bir kararı ben değiştiremem. Değiştiremediğim zaman da hedeflerimize ulaşamam. Ulaşamadığım zaman da gerekçelerini söylerim. ‘Meclis böyle karar verdi’ derim. Bundan daha doğal ne olabilir ki. Bu sığınmak değil. Bir hedef koymuşuz, hedefle ilgili de projelerimizi hayata geçirmek için meclisten olur almamız gerekiyor. Meclis bunun gerekçesini halka anlatsın. Desin ki; ‘burası bir oldu bittiye getirilip satılıyor’ veya ‘burası yaşam alanı için uygun değil onun için reddediyoruz’ desin. Veya desin ki ‘amacımız buradan gelecek geliri engellemekti’ desin. Kim hayır dediyse. Kendi arkadaşlarıma da söylüyorum” diye konuştu.

 

“ZAMANI GELDİĞİNDE HER YERDE KONUŞACAĞIM”

 

Halil İbrahim Erkan, “O günkü şartlarda hadi diyelim bizim grubumuz hayır verdi, sizin grubunuz içerisinden de reddedilme sebebi neydi, MHP’li arkadaşlarımızın da söylediği gibi yeterli bir açıklama yoktu. Yoksa niye böyle bir duruma girelim ki?” dedi. Bunun üzerine konuşan Çetin, “Bir yerin satışı için nasıl yeterli bir açıklama gerekiyor? Sizin daha önce sattığınız 135 bin metrekarelik yerlerle ilgili ne tür açıklamanız var? Satıyoruz demişsiniz, yetkiyi almışsınız, satmışsınız. Biz burayı proje bazlı bir değer katarak satmak istediğimiz söyledik. Tıpkı küçük sanayi sitesinde olduğu gibi. Arsa satışı olarak değerlendirmiyoruz sadece. Burada açıklanacak bir şey yok ki. Bizim kaynaklarımız ve bütçemiz belli, maliyetler ortada. Bu sözlerim ret veren herkese. Ben zamanı geldiğinde bunu her yerde konuşacağım. Kim nasıl anlarsa anlasın” dedi. Erkan’ın, “Siz bırakın CHP grubunu kendi grubunuzu ikna edememişsiniz bu konuda” sözleri üzerine konuşan Çetin, “Siyaset yapma İbrahim abi, gözünü seveyim. Adem Sekmen’e soralım niye hayır demiş. ‘Ben başkan yardımcılığını bıraktığım için ret verdim’ desin, açıkça söylesin” dedi.

 

“İSTERSENİZ TEKRAR YANINIZA ALABİLİRSİNİZ”

 

Bir komisyon kurulmasını, neler yapılacağı ve ne gibi faydalarının olacağının görüşülmesini öneren Halil İbrahim Erkan, “Biz satışa karşı değiliz. Kendi aranızda bile birlik olmadığınız bire konuda bizde de soru işaretleri belirdi” dedi. Erkan, ret kararının Adem Sekmen veya diğer meclis üyeleri ile alakalı olmadığını belirtmesi üzerine Başkan Çetin, “Adem’i de çok seviyorsunuz, istersen tekrar yanınıza alabilirsiniz” dedi. Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Sekmen de “O koltuk kavga koltuğu değil başkanım, o koltuk birleştirici bir koltuk. ‘Adem Sekmen’i alın’ ne demek? Bunun anlamı nedir? Ben size ‘Beni alın’ mı dedim? Yoksa siz mi benim peşimden çok koşturdunuz. ‘Kapaklı halkı sizi istiyor, birlikte yöneteceğiz’ diye yeminler eden sizdiniz. Şu mecliste bunları söylemek istemiyorum. Sürekli kavga ortamı yaratarak bir yere varamazsınız. Birleştirici olmanız lazım. Ben 130 bin kişide 1 kişiyim, ‘Mustafa Çetin hizmet ederse beni mutlu eder’ diyen bir kişiyiz. Bu vesvese, fitne, fesat nedir? Böyle yaparsanız hizmete destek olamayız. Her olayda kavga çıkarıyordunuz” dedi. Sekmen’in sözleri üzerine Başkan Çetin de “Siz 10 yıl başkan yardımcılığı yaptınız hangi projeyi Kapaklı’ya kazandırdınız” dedi. Sekmen’in “Oturuyorsunuz bir meclis üyesinin çocuğu ile ilgili ‘Sizin çocuğunuz belediyede çalışıyor’ diyorsunuz. Bir belediye başkanı böyle bir şey söyler mi?” sözleri üzerine Başkan Çetin, “Sizden mi öğreneceğim ben ne söyleneceğimi? Sandık kararı verecek. Sandığa geldiği zaman vatandaşlar benim bugün söylediklerimi ödüllendirecek ya da cezalandıracak” dedi.

 

“ŞAHISLARLA UĞRAŞMAYIN, SİZ BELEDİYE BAŞKANISINIZ”

 

Adem Sekmen’in “İbrahim abi ile benim aramda ne gibi bir ilişki görüyorsunuz? Bu söylemleri siz söylüyorsunuz. Bu aralara fitne fesatı siz koyuyorsunuz. Bir dedikodu çıkıyorsa, üçüncü kattan çıkıyor. Lütfen belediye başkanlığı yapın biz de size destek olalım. Aralara adamlar koyarak mesajlar atan sizdiniz. ‘Adem Sekmen sen yöneteceksin sana ihtiyacımız var’ diyen sizdiniz. 30 ayınız var. Siz görevinizi düzgün yapın biz yanınızdayız” sözleri üzerine de Çetin, “Gün olur yaptıklarınızı da belgeleriyle çıkartırız. Görev esnasında yaptıklarınızı kamuoyuyla paylaşırız. Yanlış yapılan bir şey varsa söyleyin” dedi. Sekmen de “Şahıslarla, bireylerle uğraşmayın. Siz belediye başkanısınız. Ben 30 ay daha AK Parti Belediye Meclis Üyesiyim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU