Danıştay, kararı bozdu

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle belediye hizmet alanıyken 5 katlı ayrık konut nizam alanı olarak belirlenerek Özelleştirme İdaresi'nce satışa çıkarılmasına karar verilen Türkiye Şeker Fabrik

GÜNDEM 6.10.2021 19:32:00 0
Danıştay, kararı bozdu

Konuyla ilgili açıklama yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve Pancar İşletme Şefliği’ni Lüleburgaz’a yakışır bir şekilde kazandırılması için mücadelelerinin süreceğini belirterek “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun almış olduğu karar bizim için çok önemli. Daha önce Danıştay 6. Dairesi bizim başvurumuzu esas incelemesi gerçekleştirmeden süre aşımı olduğu gerekçesiyle usul yönünden reddetmişti. Ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bu kararı bozdu. Bu karar sayesinde başvurumuz esas yönünden incelenecek. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

 

BELEDİYE HİZMET ALANI OLARAK BELİRLENMİŞTİ

 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar planı bir gecede “Yerleşik Konut Alanı ve Yol” alanı olarak değiştirilen Türkiye Şeker Fabrikaları Pancar İşletme Şefliği, Lüleburgaz Belediyesi imar planlarında “Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenmişti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ