CHP'li kadınlardan gazetemize ziyaret

Yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, ilçe kadın kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemize tanışma ziyareti

GÜNDEM 5.10.2021 17:09:00 0
CHP

Üç yıldır sürdürdüğü görevi özel nedenlerden dolayı bırakan İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu’nun yerine genel merkez tarafından göreve getirilen Emel Şencan, beraberindeki kadın kolları yönetimi ile birlikte bugün saat 16.00’da gazetemizi ziyaret etti.

 

“GÖREVİ 2 AYDIR YÜRÜTÜYORUM”

 

2020’de yapılan CHP Çerkezköy İlçe Kongresinde delegelerin teveccühü ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimine seçildiğini belirten Emel Şencan, “Gülşah hanımdan boşalan kadın kolları başkanlığı görevini yaklaşık 2 aydır yürütüyorum. İlkemiz; partinin, başta kadınlar olmak üzere toplumun çeşitli kesimleri arasında daha yaygın olarak benimsenmesini sağlayarak partinin öncelikle kadın üye sayısınıartırmak, parti tüzüğünün, programının, seçim bildirgesinin ve partinin yetkili organlarının kararlarının yayılmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

 

“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE AKTİF OLACAĞIZ”

 

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak pandemi sürecinde çok fazla aktif olamadıklarını ancak aşılama sürecinin hızlanmasıyla birlikte bundan sonra sahada olacaklarını belirten Şencan, “Sağlığımızın kıymetini daha da çok anladığımız pandemi sürecinde hem üyelerimizin hem de kendi sağlığımızı tehlikeye atmamak maksadıyla çalışmalarımızı online ortama taşıdık. Toplantılarımızı da online ortamda yaptık. Pandemi sürecinde parti binamızda belli bir süre genel merkezimizin talimatıyla kapalı kaldı. Her şeyin başı sağlık, kimsenin sağlığını tehlikeye atmak istemedik” dedi.

 

“İHTİYAÇ SAHİPLERİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ”

 

Çerkezköy’ün bir Türkiye mozaiği olduğunu, 81 ilden vatandaşın iç içe yaşadığı bir kent olduğunu kaydeden Şencan, “Yaşadığımız, evimiz olan Çerkezköy’de huzur içinde yaşamak istiyoruz. Birlikten beraberlik doğar anlayışıyla huzur ve barış içinde, ihtiyaç sahiplerinin görmezden gelinmediği, komşuluk bilincinin olduğu bir Çerkezköy’de yaşamak hepimizin ortak paydası olmalı” dedi. İhtiyaç sahiplerinin yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Şencan, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları olarak da yardımlar yaptıklarını fakat dillendirme taraftarı olmadıklarını dile getirdi.

 

“KADIN CİNAYETİ HABERLERİ OKUMAK İSTEMİYORUZ”

 

Ülkemizde her geçen gün artan kadın cinayetleri hakkında da konuşan Emel Şencan, “Ülkemizde kadın cinayetlerimaalesef gün geçtikçe artıyor. Pazartesi sabahı ilçemizde yaşanan kadın cinayeti hepimizi derinden üzdü, yüreklerimizi parçaladı. Artık böyle üzücü haberlerle karşılaşmamak istiyoruz. Kadınların hayatın içinde olduğu, şiddete maruz kalmadığı bir kentte, ülkede, dünyada yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu. Gazeteci Şaban Kardeş de, ziyaretleri dolayısıyla Şencan ve beraberindeki İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

 

Haber / Buse SERİN