Başkan Akay: Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz

Kızılpınar İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri,4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Öğrencilere ve

GÜNDEM 4.10.2021 17:48:00 0
Başkan Akay: Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz

Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte yaptıkları ziyarette Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nevzat Kumru’dan Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi aldı.

 

“TÜM CANLILAR YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİR”

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlayarak, “Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kentimizin dört bir yanından toplanan sevimli dostlarımızın bakımları ve tedavileri yapılıyor. Ardından ekiplerimiz sevimli dostlarımızı alındıkları noktalara geri bırakıyorlar. Bunun yanında barınağımızda yaralı hayvanların tedavi edilebilmesi için oluşturduğumuz bir ameliyathane de bulunmaktadır” dedi. Akay, tüm canlıların yaşama hakkına sahip olduğunu da sözlerine ekleyerek,“Dolayısıyla hayvanlara kötü muamele edilemez ve zalimce davranışlarda bulunulamaz. Tüm hayvanlar kendi doğal ortamlarında özgürce yaşama hakkına sahiptir. Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz” ifadelerini kullandı.

 

 

“FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK DENEYLER YAPILAMAZ”

 

Başkan Akay, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Hayvanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik deneyler yapılamaz. Hayvanların kendilerine özgü yasal hakları hukuk tarafından tanınmak zorundadır. Bireylerin, çocukluktan itibaren hayvanlara saygı göstermeyi öğrenmeleri için olanak sağlanmalıdır. Bu anlamlı günde öğrencilerimizin ziyareti bizleri mutlu etmiştir. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ziyaretleri için teşekkür ediyorum”

 

Haber / Buse SERİN