Trakya Pet Fest Keşan'da başladı

Keşan Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve KE-HAYKO (Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği) işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Trakya Pet Fest geçtiğimiz

GÜNDEM 3.10.2021 16:53:00 0
Trakya Pet Fest Keşan

Festivalin ilk günü, “Sokak Canlıları Farkındalık Semineri” ve Patili Dostlar Güzellik Yarışması” düzenlenirken güzellik yarışması görüntülere de sahne oldu. Konuşmacı olarak Veteriner Hekimi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ve Veteriner Hekimi Tarık Akan’ın yer aldığı “Sokak Canlıları Farkındalık Semineri” Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda başladı.  Seminerde, Hayvan Hakları Yasası ve çip uygulamasına dikkat çekildi. Seminere; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Başkan Yardımcıları Nuran Uslu, Yakup Balcı, Tahir Özçınar, Ali Ünal, KE-HAYKO (Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği) Başkanı Sevinç Cebeci ve hayvan severler katıldı.

 

“HAKLARININ EKSİKSİZ TESLİM EDİLDİĞİ BİR DÜNYA DİLİYORUM”

 

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Can dostlarımız için hazırladığımız özel bir festivalin ilk ayağını bugün burada başlatıyoruz. Özel ve bir o kadar da anlamlı bir festivale hep birlikte imza atacağız. 3 gün boyunca; gerçek sevginin, iyileştiren ve dönüştüren gücünü, tecrübe etmek için el ele vereceğiz. Her canlı insanoğluna emanettir. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki; merhamet, insan kalbinin yegane gıdasıdır. Bugüne kadar hayvanlar için büyük bir mücadele vermiş tüm hayvan severlerimize teşekkür ediyorum. Hiçbir karşılık beklemeden, üstün bir fedakârlıkla, maddi ve manevi birçok yükü sırtlanıyorlar. Onlara çok büyük bir gönül borcumuz var. Trakya Pet Fest’in hayırlı olmasını temenni ediyor, hiçbir hayvanın incitilmediği ve haklarının eksiksiz teslim edildiği bir dünya diliyorum.” dedi. Daha sonra söz alan Veteriner Hekimi Tarık Akan, Keşan Belediyesi’nin çok önemli bir projeyi hayata geçirdiğini ifade ederek, dünyanın her yerinde sokak hayvanlarıyla ilgili problemler olduğunun da üzerinde durdu. Katılımcılardan gelen soruların ardından seminer sona erdi.  

 

 

“BİRİNCİLİK KÜÇÜK AYRINTILARDA GİZLİ”

 

Seminerin ardından Paşayiğit Mahallesi’nde bulunan Keşan Belediyesi Geçici Bakımevi’ne geçildi. Program kapsamında oluşturulan fotoğraf çekim alanında katılımcılar hatıra fotoğrafı çekilirken, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Patili Dostlar Güzellik Yarışması’na yaklaşık 30 katıldı. Yarışma ile ilgili konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “Gerçek sevginin, iyileştiren ve dönüştüren gücünü, tecrübe etmek için el ele veriyoruz. Her biri birbirinden güzel, akıllı ve bakımlı can dostlarımız bugün kıyasıya yarışacaklar. En akıllı, en bakımlı ve en güzel can dostlarımız yarın Meclis Başkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz ödül törenimizde ödüllerini alacaklar. Sessiz dostlarımıza sahip çıkmak ve onları daha da iyi anlamak adına düzenlediğimiz etkinliklerimizde hem can dostlarımız hem de siz sevgili hemşehrilerimiz doyasıya eğlenecekler. Hayvanlarımızın hepsi çok güzel, bakımlı ve akıllı ama birincilik küçük ayrıntılarda gizli. Onun için can dostlarımızın sahipleri kırılmasınlar ben hepsini şimdiden tebrik ediyorum. Tabi burada asıl olan onların akıllılığı, bakımlılığı veya güzellikleri değil, önemli olan bir farkındalık oluşturmaktır. Onlara sahip çıkmak ve daha iyi anlamaktır. Sessiz feryatlarını duymayı boynumuzun borcu bilmektir. Ortak evimiz olan dünyamızı diğer tüm canlılarla paylaşma bilincini geliştirmektir” dedi.

 

KAZANANLAR BELLİ OLDU

 

Konuşmaların ardından 30’a yakın katılımcı, can dostlarıyla jüri karşısına çıktı. Yarışmanın ardından Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Genel Sekteri Ürküş Eren tarafından açılan “Hayvan Dostlarımız” isimli kara kalem resim sergisi ziyaret edildi. Festivalin ilk gününde Grup On-Air da canlı müzik performansıyla beğeni topladı.

 

Haber / İrem BANÇO