Adkotürk işçilerine bir destek de Türkiye İşçi Partisi'nden

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Adkotürk firmasında sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve fabrika önünde greve başlayan işçilere bir destek de Türkiye

GÜNDEM 3.10.2021 16:43:00 0
Adkotürk işçilerine bir destek de Türkiye İşçi Partisi

Cumartesi günü Türkiye İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Erol Özkan ve partililer ile birlikte Adkotürk fabrikası önünde eylem yapan işçileri ziyaret eden Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, “60’ı kadından oluşan toplam 95 işçi kardeşimiz 40 gündür grev yapıyor. Ayrıca işçilerimizin 129 gündür fabrika önünde direnişleri var. Bugün teşkilat mensuplarımızla birlikte işçilerimizi ziyarete geldik” dedi.

 

“SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

 

İşçilerin sendikaya üye olmalarının ardından işveren tarafından işten çıkartıldıklarını belirten İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, “İşçiler sendikaya üye olma kararı aldıktan sonra işveren işçileri kod 29 ile işten atmış. Patronları ve hukukun desteğiyle başlanan direniş hala sonuçlanamamış ve 4 yıldır devam eden süreç sonlanamamıştır. Sendika nihayet 4 yıl süren yargı sürecinin sonunda grev kararı alabilmiş. Ama o dönemde işçiler fabrika yöneticileri tarafından saat 02:00’de, saat 04:00’te apar topar fabrikaya toplanmış, grev kırıcılığına girişilmiş. Ama bunu onuruna yediremeyen 95 arkadaşım haftalardır direniyor. Seslerini duyurmaya çalışıyorlar” dedi.

 

BOYKOT ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Seslerini duyurmak isteyen Adkotürk işçilerine geçtiğimiz haftalarda Tekirdağ Valiliği önünde yapılan müdahaleye de değinen Sera Kadıgil, “Bu arkadaşlarımız seslerini duyurmak için Valiliğe girmek istemişler, polis tarafından şiddete maruz kalmışlardır. Bu arkadaşlarımız çok zor şartlar altında çalışmışlar. Biz bu insanlarımız için boykot çağrısı yapıyorum. Sendikanın hakkı olan sözleşme yapılana kadar, koruyucu elbise alınıncaya kadar sizden bir ricam var bu ürünleri tüketmeyin. Yapabileceğiniz bir şey var, lütfen yapın” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ