İlk yardım eğitimine katılanlara sertifikaları verildi

Edirne Valiliği bünyesinde kurulan ve Türkiye genelinde valilikler bünyesinde açılan ilk ve tek merkez olma özelliği taşıyan İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde (İYEMER) ilk yardım eğitimlerine katılarak

GÜNDEM 3.10.2021 16:41:00 0
İlk yardım eğitimine katılanlara sertifikaları verildi

Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi’nde faaliyet gösteren İYEMER bünyesinde "Doğru ve bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır” sloganıyla yola çıkılarak, üç gün süren temel ilk yardım eğitimlerine katılan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan 74 Trakya Üniversitesi çalışanı, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende sertifikalarını aldı. Edirne Valiliği bünyesinde kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan üniversite çalışanlarına Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım sertifikası ve ilk yardımcı kimlik belgeleri verildi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK EĞİTİM MERKEZİ OLMA HEDEFİ TAŞIYORUZ”

 

Törenin açılış konuşmasını yapan İYEMER Müdürü Ayten Sünetçiler, kurum ve kuruluşlara yönelik ilk yardım eğitimlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek “İlk yardım eğitimi bilincinin güçlendirilmesi konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak eğitim merkezi olma hedefi taşıyoruz. Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz eğitimlere katılarak toplumsal bilinç oluşmasına katkı sağlayan ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

DOĞRU İLK YARDIM HAYAT KURTARIR!

 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da, Türkiye’de her yıl çok fazla doğal afet ve trafik kazası yaşandığına dikkat çekerek ilk yardımın önemine vurgu yaparak, “İlk yardım, insan hayatı için çok büyük bir öneme sahip. Ev kazaları, trafik kazaları ve doğal afetler gibi ani ve öngörülemeyen olaylar düşünüldüğünde hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik ilk yardımın geniş kitleler tarafından bilinmesi daha da önem kazanmakta. Ülkemizde trafik kazaları ve doğal afetler toplumsal hayatımızın en önemli gerçeklerinden. Her yıl binlerce vatandaşımız bu ve benzeri olaylarla hayatlarını kaybetmekteler. Doğru ilk yardımın hayat kurtaracağı gerçeğinden hareketle bu tür eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen Valiliğimize, İYEMER’e, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve bu konuda toplumsal bilinç oluşmasına katkı sunan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE DOĞAL AFET ÜLKESİ”

 

Vali Yardımcısı Ali Uysal ise Trakya Üniversitesi ve Edirne Valiliği arasındaki işbirliğinin güzel örneklerinden birini daha yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “İlimizde yaşayan en az 1000 vatandaşımızı ilk yardımla tanıştırmayı hedefliyoruz ve hedefimize çok yakınız. İlk yardım eğitiminin önemini hepimiz biliyoruz. Türkiye, bir doğal afet ülkesi ve her yıl istenmeyen pek çok olayla karşılaşıyoruz. Herhangi bir acil durumda ambulans ne kadar hızlı hareket etse de 3-5 dakikanın insan hayatında yaşamsal bir önemi var. İnsan hayatından değerli hiçbir şey yok” şeklinde konuştu. Sertifika törenine Vali Yardımcısı Ali Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, İYEMER Müdürü Ayten Sünetçiler, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve kursiyerler katıldı. Sertifika ve kimlik belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.

 

Haber / İrem BANÇO