İlçe Emniyet Binası bu ay ihaleye çıkacak

Meclis toplantısında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yıldızkent Kavşağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adliye binası ile ilgili bilgi verdi. Yıldızkent kavşağı ile ilg

GÜNDEM 1.10.2021 18:55:00 0
İlçe Emniyet Binası bu ay ihaleye çıkacak

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısının ilk oturumu dün saat 14.30’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, mazeret bildiren meclis üyeleri Ender Dubaz, Tahsin Aras ve Naciye Topçu katılmadı. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’da belediye bünyesinde 1.yılını tamamlayan Kapaklı İletişim Merkezi ile ilgili verileri paylaştı. 25-26 Eylül tarihlerinde ilkini gerçekleştirdikleri Kapaklı Pınar Şenliği sonrası yaptıklarını belirten Çetin, anket sonucuna göre ankete katılanların yüzde 37.4’ünün Kapaklı Pınar Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasını talep ettiğini, yüzde 25.1’inin kısmi olarak kapatılmasını uygun gördüğünü, ankete katılanların yüzde 20’sinin ‘fikrim yok’ cevabını verdiğini, yüzde 17’sinin de   ilgili Pınar Bulvarı’nın trafiğe kapatılmaması yönünde görüş bildirdiğini ifade etti. Çetin, “Bu çalışmalarımıza biraz daha renklendirerek, çeşitlendirerek, devam etmek istiyoruz. Meclisimizdeki arkadaşlarımızın önerileri varsa projeye dahil edip daha verimli bir şekilde bu projeyi sürdürebiliriz” dedi.

 

“İLKBAHARA KADAR BU PROJEYİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

 

Pınar Bulvarı’nda dükkanların tabelalarının tek tip yapılması ile ilgili çalışma hakkında da bilgi veren Çetin, “İhale sürecini başlatacağız yakın zamanda. Yazın esnafa engel olmayalım, işini engellemeyelim diye sonbaharda hayata geçirmek istiyoruz. Hava koşulları imkan verdiği ölçüde de ilkbahara kadar bu projeyi tamamlayalım istiyoruz. Mithatpaşa, Dumlupınar, Yaşar Doğu ve Zengin Caddelerinde demokratik aydınlatmayla şehrimizi güzelleştirmeye, estetik kazandırmaya devam ediyoruz. Cambazlar Caddesi ve Vatan Caddelerini de aynı şekilde şehrimize değer katacak bir estetiğe büründüreceğiz. Kazak Gölü yoluyla ilgili çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Oranın da aydınlatmalarını yapacağız ve Kazak Gölümüzü birkaç projeyle beraber daha da zenginleştirerek ailelerimizin huzur içinde zaman harcayacağı bir mekan haline getireceğiz” dedi.

 

MÜTEŞEBBİS HEYETE ASİL VE YEDEK ÜYELER SEÇİLDİ

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından 3 ek gündem maddesi okunarak gündeme eklendi. Toplantının ilk gündem maddesinde Kapaklı OSB Müteşebbis Heyeti’ne 5 yedek ve 5 asil üyenin seçimi yapıldı. Asil üyeliğe Ali Aras, Mustafa Çetin, Naciye Topçu, Şakir Demirel ve Şakir Demirel seçilirken, yedek üyeliğe de Eray Güner, İbrahim Aktürk, Mustafa Sandıkçı, Özgür Cengiz ve Ziya Arslan seçildi.

 

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Seçimlerin yapılmasının ardından Bahçelievler Mahallesi 675 ada 14 parselde bulunan 8,23 metrekare belediye hissesi, Bahçelievler Mahallesi 1229 ada 22 parselde bulunan 16 metrekare belediye hissesi ve Bahçelievler Mahallesi 1181 ada 11 parselde bulunan 3 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

“CANLI HAYVAN PAZARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ VAR”

 

Meclis toplantısı Yanıkağıl Mahallesi 1359 nolu parsel 43 bin 750 metrekare mera vasıflı taşınmazın “Canlı Hayvan Pazar Alanı” olarak kullanılması için gerekli “Kamu Yatırımı” meclis kararı alınması konulu yazısının görüşülmesi ile devam ederken, gündem maddesiyle ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan önemli bir kesim var. Hem bunlara daha fazla katkı vermek maksadıyla hem de şehir içindeki hayvanların şehir içinden çıkarılıp bu alana doğru kaydırılmasıyla ilgili uzun vadeli bir planımız var” dedi. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının 6’ncı gündem maddesinde de Atatürk Mahallesi 1484 ada 27 parselde bulunan 16,63 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2022 Yılı Performans Programı ve 2022 Mali Yılı ve İzleyen iki yıla ait Gelir-Gider Bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, 2022 Yılı Ücret Tarifesi ile Elektronik Haberleşme İstasyonları Yer Kullanım Bedeli Ücret Tarifesi de Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

PARKA ZÜBEYDE HANIM İSMİ VERİLMESİ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Plan notu ilavesi ile ilgili ek gündem maddesinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak’ta bulunan parka isim verilmesi talebine ilişkin ek gündem maddesi de İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde de Türkiye Değişim Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çiğdem Banali Bülbül tarafından sunulan ve ilçede yeni yapılan bir parka Zübeyde Hanım ismi verilmesi talebine ilişkin önerge görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

YILDIZKENT KAVŞAĞI’NIN İHALESİ YAPILDI

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yıldızkent Kavşağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adliye binası ile ilgili bilgi verdi. Yıldızkent kavşağı ile ilgili projenin ihalesinin yapıldığını belirten Çetin, “İhaleye 32 firma katıldı. İtirazların bire süreci var. Bunlar incelenecek. Zannediyorum ki 15 gün sonra ihaleyi alan firma açıklanacak ve yer teslimi yapılıp inşaat başlayacak. İnşaat büyük bir kısmının zaten dışarıda imalatı yapılacak. Montaj kısmında biraz trafik sorunu yaşayacağız ama inşallah alternatif yollarla beraber o süreci de en az hasarla atlatmaya çalışacağız” dedi.

 

EMNİYET BİNASIYLA İLGİLİ PROSEDÜR TAMAMLANDI

 

İlçe Emniyet Binasıyla alakalı tüm prosedürlerin tamamlandığını, bu ay içerisinde ihaleye çıkacağını söyleyen Çetin, “İlçe Emniyet Binamızın da ihaleyi yapılıp inşaat başlayacak” dedi. Adliye binasıyla ilgili AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik’in girişimlerinin devam ettiğini söyleyen Çetin, “Yakın zamanda inşallah onun da olumlu haberlerini kendisi verir, açıklar. Adım adım Kapaklı’yı değiştirmeye, geliştirmeye gayret ediyoruz. Katkı veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 2.oturumu 6 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU