Vali Canalp: Edirne'nin nüfusu hızla yaşlanıyor

Edirne'de Fırınlar Sırtı mevkiinde yapılacak olan 200 yataklı yeni huzurevinin yer teslim töreni 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde yapıldı. Törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, toplumun ve

GÜNDEM 1.10.2021 18:24:00 0
Vali Canalp: Edirne

Edirne'de nüfusun hızla yaşlandığını belirten Canalp, “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ gibi oldukça anlamlı bir günde yer teslim törenini yapmış olduğumuz bu huzurevi, ileride Edirne’nin yaşlanan ve ihtiyaç duyan insanlarına çok güzel bir hizmet olacaktır” diye konuştu.

 

“GELECEKTEKİ NÜFUS PROJEKSİYONU BUGÜNDEN GÖRÜYORUZ”

 

Vali Canalp, Edirne'nin gelecekteki nüfus projeksiyonu bugünden gördüklerini ifade ederek “Bu şekilde yatırıma ihtiyaç duyduk. Bununla ilgili çabalarımızı ve gayretlerimizi artırma ihtiyacı duyduk. Edirne'nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Türkiye'nin de nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Ancak Edirne'deki nüfus Türkiye'deki nüfustan çok daha hızlı şekilde yaşlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Edirne'de huzurevlerine duyacağımız ihtiyaç Türkiye'deki diğer vilayetlerin duyacağı ihtiyaçtan çok daha belirgin olacaktır” dedi.

 

 

DEVLET İMKANLARIYLA İNŞA EDİLECEK

 

Vali Canalp, Edirne'deki huzurevinin devlet imkanlarıyla inşa edileceğini, Uzunköprü ilçesindeki huzurevinin ise hem devlet hem de hayırseverlerin desteğiyle yapılacağını belirtti. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Siyasi Parti Temsilcileri, kurum amirleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

 

Haber / Erdal AYDIN