Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 15.00'da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlı?

GÜNDEM 1.10.2021 18:19:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde 2022 yılı performans programı görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, 2022 mali yılı gelir ve gider bütçesi hakkındaki yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, 2022 Mali yılı uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara verilecek ücretin tespiti hakkındaki yazının görüşülmesi ile devam ederken, ilgili gündem maddesinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 2022 Mali yılında zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkındaki yazı da Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

ASİL VE YEDEK ÜYELER BELİRLENDİ

 

28 milyon 500 bin TL’lik ek bütçe yapılmasına ilişkin günde maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yazısına istinaden müteşebbis heyete 5 asil ve 5 yedek üyenin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti asil üyeliklerine Dilek Köksal, Bulut Becerik, Taner Bahar, Serdar Ürkmez ve Mehmet Kar, yedek üyeliklere Beytullah Coşkun, Cevdet Aykaç, Nihat Mıstık, Cengiz Memiş ve Kemal Buzkuş seçildi.

 

 

10 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ

 

Seçimlerin yapılmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nin genel kurulunda Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etmek ve oy kullanmak için Belediye Başkanı Vahap Akay’a oy birliğiyle yetki verildi. Toplantı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün tahsis konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan ve 10 yıl önce Belediye Meclisi tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ne tahsis edilen 493 metrekarelik alanın kira tahsis süresinin dolduğu ifade edilirken, dernek binasının 10 yıl süre ile 1 TL bedelle yeniden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ne tahsisi oy birliğiyle karara bağlandı.

 

KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

 

Tahsis konulu yazının görüşülerek karara bağlanmasının ardından 4 adet belediye hissesinin satışına ilişkin yazılar İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Veliköy Mahallesi 164 ada 5 parselde bulunan yerin devir talebi hakkındaki yazı ve yine belediye hissesinin bedelinin hisse sahibi/sahipleri tarafından belediye ödenmesine ilişkin ödeme koşullarının yeniden belirlenmesi hakkındaki yazı İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde de mülkiyeti belediyeye geçen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1733 ada 1 parselde bulunan taşınmazın fiili kamu hizmet alanı olması talebi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi 7 Ekim Perşembe günü saat 15.00’da yeniden toplanarak komisyon raporlarını görüşecek.

 

Haber / İrem BANÇO