Oğuzhan Asiltürk vefat etti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti. Asiltürk, koronavirüs nedeniyle İstanbul'da rahatsızlanarak 13 Eylül'de am

GÜNDEM 1.10.2021 10:58:00 0
Oğuzhan Asiltürk vefat etti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti. Asiltürk, koronavirüs nedeniyle İstanbul’da rahatsızlanarak 13 Eylül’de ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

7 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmiş ve yaklaşık bir saat görüşmüştü. Görüşmenin ardından gündeme yeniden gelen Oğuzhan Asiltürk, belirli aralıklarla basına verdiği demeçlerle yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde Saadet Partisi içerisinde liderlik tartışmasına yol açmıştı. Siyasete aktif dönüşüyle gündem belirlemeye başlayan Oğuzhan Asiltürk içinde bulunduğu Saadet Partisi’nde Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun muhalefetine rağmen Cumhur İttifakı'na dair sıcak mesajlar vermişti. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Gençlik Kolları’nın Akçakoca’da gerçekleşen kampında yaptığı konuşmada kendisini 'Milli Görüş Hareketi Lideri' olarak tanımlamış ve Saadet Partisi'nin hangi ittifakta yer alacağına dair her iki tarafın da teklifine bakacaklarını söylemiş mecliste grup kurabilecek sayı olan 20 milletvekiline işaret etmişti. Bu konuşma siyasi kulislerde ittifak için 20 milletvekili isteme şartı olarak değerlendirilmişti.

 

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

 

Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı sebebiyle siyasiler de başsağlığı mesajları yayınlandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekânı cennet, makamı âli olsun” dedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı üzerine başsağlığı mesajı yayınladılar.

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

 

Oğuzhan Asiltürk, 1935 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Milli Selamet Partisi (MSP)’nin kurucuları arasındaydı. 1973-77 ve 1977-80 yılları arasında iki dönem MSP Ankara Milletvekili seçilmişti. 1973’te Bülent Ecevit’in başkanlığında kurulan CHP-MSP koalisyonunda İçişleri Bakanlığı yaptı. 1975’te ve 1977’de Demirel başkanlığında kurulan Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ve Sanayi Bakanı olarak görev yaptı.

 

Haber/ ŞABAN KARDEŞ