ASPİLSAN, Trakya Üniversitesi Teknopark'ta Ar-Ge Ofisi açtı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşu olan ASPİLSAN Enerji; Kayseri, İstanbul ve Ankara'nın ardından Edirne'de, Trakya Üniversitesi çatısı altında bir Ar-Ge ofisi

GÜNDEM 30.09.2021 20:43:00 0
ASPİLSAN, Trakya Üniversitesi Teknopark

Trakya Üniversitesi ile ASPİLSAN arasında iş birliği protokolü imzalandı. İki kurum arasında birçok alanı kapsayan iş birliğinin ilk adımı olarak, Trakya Üniversitesi Teknopark’ta ASPİLSAN Ar-Ge Ofisi açıldı.

 

“ÜRETİME DOĞRUDAN KATKI SAĞLAYACAK”

 

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın yüzde 98 hisse ile sahibi olduğu ASPİLSAN Enerji ile Trakya Üniversitesi’nin, temiz ve yenilenebilir enerji alanı başta olmak üzere pek çok alanda ortak projeler geliştireceği, ASPİLSAN Enerji’nin; TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinde Trakya Üniversitesi ile birlikte hareket edeceği, iki kurum arasındaki iş birliğinin, üretime doğrudan katkı sağlayacağı belirtildi. ASPİLSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necati Tekin, Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Ongun Yalçın, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir, Genel Müdür Ferhat Özsoy ve Plan Proje Yönetim Müdürü Evren Bıtıl’dan oluşan heyet, Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

“BÜYÜK BİR GURUR DUYUYORUZ”

 

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ASPİLSAN’ın Türkiye için stratejik öneme sahip bir kuruluş olduğunu belirterek, ülkemiz için böylesine önemli bir görevi üstlenen ASPİLSAN ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. İki kurum arasındaki iş birliği sayesinde ülkeye hizmetlerini sürdüreceklerini ifade eden Rektör Tabakoğlu, “Üretilen fikirler, alınan patentler sanayinin kullanımına sunulmadığında, ticari bir ürüne dönüşmediğinde maalesef bir değer kazanmıyor. Üniversite olarak son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarımız, alanında uzman hocalarımız var. ASPİLSAN’ın sektördeki deneyimleri ile üniversitemizin gücünü birleştirmekten ve bilhassa enerji alanında, ülkemize değer katacak çalışmalara imza atmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu iş ve güç birliği ile üretime doğrudan katkı sağlayacak somut adımlar atmış olacağız” dedi.

 

“ÜNİVERSİTEMİZ TÜM GÜCÜ İLE YANINIZDA”

 

İş birliğinin hayata geçmesinde büyük emek ve gayretleri bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Murat Hocamız yapılmayanı yapıyor, büyük projeleri hayata geçiriyor. Yapacağımız tüm proje ve çalışmalar, devletimize ve milletimize katkı sağlasın ve hedeflerimize emin adımlarla ilerlememize vesile olsun inşallah. Teknoparkımızda 100’ün üzerinde firmamızda 360’dan fazla doktoralı çalışan var. Burada, zaman içerisinde farklı ortaklıkların da doğabileceğini hissediyorum. Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projelerinde deneyimli, onlarca patent tecrübesine sahip üniversitemiz tüm gücü ile yanınızda” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEMİZİN İLERLEMESİNE HİZMET EDECEĞİZ”

 

ASPİLSAN Genel Müdürü Ferhat Özsoy ise, “İki kurumun iş birliğinde hem savunma hem de enerji sektöründe ülkemizin ilerlemesine hizmet edeceğiz. Yönetim olarak ekip arkadaşlarımızla üniversite-sanayi iş birliğinde Trakya Üniversitesi’ne çok değer veriyoruz. Çünkü iş birliği taleplerimize bu kadar hızlı geri dönüş yapan başka bir kurum olmadı. Bu da Trakya Üniversitesi’nin sanayi ile iş birliğine ne kadar hazır olduğunu gösteriyor” dedi.  Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da, “Türkiye’nin tek lityum iyon pil üretim tesisini kuran ASPİLSAN, savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlerin yanı sıra yerli ve millî otomobilimize yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyor. Temiz ve yenilenebilir enerji ve bilhassa hidrojen enerjisi alanında yine ülkemizde söz sahibi bir kurum. Türkiye için böylesine önemli bir vazifeyi yerine getiren ASPİLSAN ile iş birliği geliştirmekten, ortak proje ve çalışmalara imza atacak olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” diye konuştu. Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ASPİLSAN heyeti; Selimiye Camii, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık ve İmaret Müzeleri ile Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret etti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Dekan Prof. Melihat Tüzün eşliğinde Mezuniyet Sergisi’ni gezen heyetin bir sonraki durağı Trakya Üniversitesi Teknopark oldu.  Trakya Üniversitesi Teknopark’ta gerçekleşen tanıtım toplantısının ardından ASPİLSAN Edirne AR-GE Merkezi’nin açılışı yapıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ