Defilede Balkan-Rumeli kıyafetleri sergilendi

Edirne'de Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen "Bir Rumeli Hikayesi" isimli programda defilede Balkan-Rumeli kıyafetleri defilesi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'Ä

GÜNDEM 30.09.2021 20:35:00 0
Defilede Balkan-Rumeli kıyafetleri sergilendi

Programa Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp'in yanı sıra kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp'in eşi Dr. Ayten Canalp öncülüğünde, Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği koordinesinde, geçmişteki Türk medeniyetinin yakın coğrafyadaki nadide folklorik değerlerini günümüze taşımak maksadıyla 2 yıl önce başlatılan ve 40 kişilik ekiple hazırlanan kıyafet koleksiyonu, tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda beğeniye sunuldu.

 

 

“EDİRNE, BALKANLARIN BAŞKENTİDİR”

 

Emine Erdoğan'ın "Türk İğnesinin Mucizesi" ifadeleri ve Olgunlaşma Enstitülerinin himaye ettiği projelerin çıkış noktasını oluşturduğu "Rumeli Işığı" koleksiyonunda dikilen yaklaşık 30 Balkan- Rumeli günlük ve merasimlik kadın, erkek kıyafetleri tarihi kervansaraydaki podyumda izleyenlerin beğenisine sunuldu. Programın sonunda konuşan Vali Canalp, Balkan coğrafyasının kültürel anlamda çok zengin olduğunu belirterek “Bizim yaşamış olduğumuz coğrafya haritada var olduğundan çok daha büyüktür, bu coğrafyada çok sayıda kültür, dil ve din bir aradadır. Her zaman söylediğimiz bir söz vardır, o da Edirne Balkanların başkentidir, bu gösteri bir kez daha bunu kanıtlamış oldu. Burada sergilenmiş eserlere baktığımızda 3 dinden eserleri, kültürel motifleri görmemiz mümkündür. Bunun hepsinin bir arada yaşamasına sağlayan da Edirne olmuştur Edirneliler olmuştur, tüm Edirnelilere buradan saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Ayrıca bu gecenin hazırlanmasında emeği olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Program sonunda Edirne Valisi Ekrem Canalp defilede emeği geçenlere teşekkür ederek çiçek verdi.

 

Haber / Erdal AYDIN