Yeni itfaiye personellerinden gerçeğini aratmayan tatbikat

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde göreve yeni başlayan 13 İtfaiye personeli için Yangın ve Kurtarma Tatbikatı düzenledi.

GÜNDEM 29.09.2021 16:26:00 0
Yeni itfaiye personellerinden gerçeğini aratmayan tatbikat

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde yeni göreve başlayan 3’ü kadın, toplam 13 itfaiye personeli için Yangın ve Kurtarma Tatbikatı düzenlendi. Tatbikat öncesinde itfaiye personeliyle bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm İtfaiye personellerinin İtfaiye Haftası’nı kutlayarak, “Dünyadaki en zor mesleklerden birini yapıyorsunuz. En kutsal görevlerinden birisi bu. Can kurtarıyorsunuz, mal kurtarıyorsunuz. Her türlü takdirin üzerinde, her türlü övgünün üzerinde” ifadelerini kullandı.

 

“EKİPMANLARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”

 

Edirne İtfaiyesi ile itfaiye personelleriyle gurur duyduklarını kaydeden Başkan Gürkan, “Sayınız her geçen gün artıyor. Aranıza 13 arkadaşınız daha katıldı, eğitimleri devam ediyor. Onlar da yakında sizlerle beraber yangınlara anında müdahale etme görevine başlayacaklar. Ekipmanlarımızı güçlendiriyoruz. En son yeni bir İtfaiye aracı daha aldık. Şu anda işlemleri devam ediyor. Ekim ayında hizmete girecek. Binamız Türkiye’deki en donamlı, ihtiyaca cevap veren, en planlı binalardan birisi.  Birçok itfaiyenin örnek aldığı bina. Bugüne kadar olan hizmetleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Görevi başında şehit olan bütün İtfaiyecilerimizi, kahramanlarımızı sevgiyle, saygıyla, rahmetle anıyorum. Ülkemizin geçtiğimiz ay geçirdiği o büyük yangınlarda Edirne Belediyesi İtfaiyesi olarak sizler de görev aldınız. Bu vesile ile ülkemizdeki tüm kahraman İtfaiyecilerin haftasını kutluyorum” diye konuştu.

 

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

Gürkan’ın konuşmasının ardından göreve yeni başlayan 13 İtfaiye personeli, senaryo gereği yangın alarmının çalmasının ardından 45 saniye içerisinde ateşe dayanıklı özel kıyafetlerini giydi. Daha sonra simülasyon odasına giren ekipler, yine senaryo gereği yaralıyı içerinden çıkartarak, söndürme işlemini gerçekleştirdi. Doğalgaz tankerinde çıkan yangın yine itfaiye erleri tarafından boğulma ve örtme usulü ile söndürüldü. Daha sonra araçta çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü. Kaza kırımda görev yapan ekipler son olarak da yüksek yerden kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Göreve yeni başlayan ekiplerin eğitimlerinin devam edeceği öğrenildi.

 

Haber / İrem BANÇO