İlahiyat Fakültesi'nde ilk ders

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara tarafından verilen  "Ehl-i SÃ

GÜNDEM 29.09.2021 16:19:00 0
İlahiyat Fakültesi

Açılış konuşmasını ilk ders öncesi Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent  Şengörür, gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şengörür konuşmasında Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde çok değerli akademisyenlerin görev yaptığını belirterek, öğrencilerin başarılı bir eğitim hayatı sürdürmeleri için Kırklareli Üniversitesi’nde geniş olanaklar sunulduğunu söyledi. Şengörür, sözlerine şöyle devam etti; “Uzun bir süreden sonra bir araya geldik. Sizlerle bir arada olmak bizler için çok önemli. Üniversitemizin sunduğu imkânlardan en iyi şekilde faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Uluslararası, ulusal ve yerel düzeyde birçok bilimsel ve sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz. Yürüttüğümüz tüm sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alın. Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız için Üniversitemizdeki kariyer destek hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanarak CV’lerinizi zenginleştirin. Sizleri Kariyer Merkezimize kayıt olmaya ve faaliyetlerimiz için bilgi almaya bekliyoruz.”

 

“ÖRNEK BİREYLER YETİŞTİRMEYİ TEMENNİ EDİYORUZ”

 

Şengörür’ün ardından konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halit Özkan ise uzun bir aradan sonra öğrencileri sınıflarda ve koridorlarda görmenin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek, “Öğrencilerimizi alanında yeterli bilgi ve donanıma sahip, akademik düşünme yetisi gelişmiş ve yaşantısı ile topluma örnek bireyler yetiştirmeyi temenni ediyoruz” dedi.

 

 

“EHL-İ SÜNNET NEDİR, NE DEĞİLDİR?” İLK DERS KONUSU OLDU

 

İlk Derste Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, “Ehl-i Sünnet Nedir, Ne Değildir?” konusunu anlattı. Prof. Dr. Büyükkara konuşmasında Ehl-i Sünnet’in bir mezhep olarak görüldüğünü söyleyerek “yetmiş üç fırka arasında kurtulan fırka” olarak insanlara arzı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Büyükkara, dersin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. Açılış Dersi, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara’ya teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.

 

Haber / İrem BANÇO