Çerkezköy'de yol çalışmaları devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi, ilçede ihtiyaç duyulan noktalarda yol genişletme ve düzenleme çalışmaları ile demirli beton yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 28.09.2021 17:06:00 0
Çerkezköy

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İstasyon Mahallesi’nde bulunan Hikmet Uğraş Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi’ni birbirine bağlayacak ve her iki caddenin trafik yükünü azaltacak olan Utku ve Güler Sokak’taki yol, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek “Utku ve Güler Sokağımızı Cengiz Topel Caddesi’nden Hikmet Uğraş Caddesi’ne bağlayarak, her iki caddemizin trafik yükünü azaltacağız ve alternatif bir güzergah oluşturacağız. Utku ve Güler Sokak’taki çalışmalarımız kapsamında 12 bin 96 metrekare yol, 5 bin 20 metrekare kaldırım yapımı gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

DEKORATİF AYDINLATMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

 

Çalışmaların büyük bir kısmının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Akay, “Utku ve Güler Sokak’taki çalışmalar kapsamında 2 bin 176 metre bordür, 200 metre yağmur suyu hattı, 305 metre uzunluğunda perde duvar imalatlarını tamamlayıp, güzergah boyunca her iki sokakta dekoratif aydınlatma çalışması gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

DEMİRLİ BETON YOL YAPILDI

 

İlçe genelinde yürütülen beton yol çalışmaları kapsamında da Kızılpınar Gültepe Mahallesi’nde 163.Sokak’ta demirli beton yol yapımının tamamlandığını belirten Başkan Akay, “Ekiplerimiz, Kızılpınar Gültepe Mahallesi’nde 163. Sokak’ta da bin 500 metrekare demirli beton yol yapımını tamamladı. Yol ve kaldırım yapım-onarım çalışmaları, kentimiz genelinde ihtiyaç duyulan tüm cadde ve sokaklarda devam edecek” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ