Türkiye Çimse-İş Sendikası, Trakya Şubesi'nin açılışını halk konseriyle yaptı

Türkiye Çimse-İş Sendikası Trakya Şubesi'nin açılışı dolayısıyla sendika üyeleri ve Çerkezköylüler için düzenlenen Halk Konserinde sahne alan Trakyalı Erdem, Yusuf Karul, Orhan Kemal Rum

GÜNDEM 26.09.2021 12:17:00 0
Türkiye Çimse-İş Sendikası, Trakya Şubesi

Önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Kent Park’ta düzenlenen konserde Trakyalı Erdem, Yusuf Karul, Orhan Kemal Rumeli ve Ece Mumay sahne alırken, konseri Türkiye Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Trakya Şube Başkanı Hüseyin Yavuz, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, Çimse-İş Sendikası’nın şube başkanları, sendika üyeleri ve binlerce vatandaş izledi.

 

PERFORMANSLARIYLA BEĞENİ TOPLADILAR

 

Türkiye Çimse-İş Sendikası Trakya Şubesi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen konser etkinliği Trakya Yöresel Folklor Ekibi’nin gösterisi ile başladı.  Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Çimse-İş sendikası ailesinden Trakyalı Erdem sahne aldı. Trakyalı Erdem, seslendirdiği hareketli şarkılarla Çerkezköylülere unutulmaz bir gece yaşattı. Trakyalı Erdem’in ardından sahne alan Yusuf Karul performansı ve seslendirdiği şarkılarla beğeni topladı.

 

 

“BU MİLLET MÜLTECİ OLMAZ”

 

Açılış programında konuşan Genel Başkan Zekeriya Nazlım, konuşmasına 4 nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” dizeleriyle başladı. Nazlım, “1071’de Alparslan’ın yaktığı meşale, 1453’te Fatih’in açtığı yeni çağ, 1919’da Atatürk’ün diktiği sancağa insanoğlu var olduğu müddetçe dalgalanmaya devam edecek. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır. Bu aziz millet vatan için canını verir. Birileri gibi uçağın kanadında, tekerleğinde ülkesini terk etmez. Bu millet mülteci olmaz. Vesayeti kabul etmez. Hiçbir güç pranga vuramaz. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım” dedi.

 

“HALKA HİZMET BOYNUMUZUN BORCU”

 

Bu milletin evladı olarak halka hizmetin boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Genel Başkan Nazlım, “Ülkemle, milletimle, siz değerli Trakyalı kardeşlerimle, hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene. Emek ve alın terinin bu mutlu gününde hepiniz hoş geldiniz. Trakya Çerkezköy Şube açılışını halkımız ile, gençler ile, yarınlarımız olan çocuklarımız ile birlikte gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

 

“HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

 

Çimse-İş Sendikası’nın emekçinin güvencesi, geleceğin teminatı, işyerinde barışın, evde huzurun adı olduğunu söyleyen Nazlım, “Üreten, gelişen, Türkiye’nin umudu, parlayan yıldızıdır” dedi. Yapılan genel kurulda Trakya Şube Başkanı Hüseyin Yavuz’u da sahneye davet ederek onunla birlikte birlik ve beraberlik mesajı veren Genel Başkan Zekeriya Nazlım, “Bugünkü genel kurulda seçildi ve sizlere hizmet edecek. Bundan sonra Trakya’da emek için, alın teri için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hüseyin’i size, sizi de Hüseyin’e emanet ediyorum. Emeğin çınarını bugün sizlerle beraber Çerkezköy’de dikiyoruz. Bu lafta kalmıyor. Her üyemiz için bir fidan dikerek Çerkezköy halkına da armağan ediyoruz. Bundan sonra emekçilerimiz ‘bu dünyada bir dikili ağacım yok’ demesin.  Hepinizin bir dikili ağacı var” diye konuştu.

 

 

“BU BAYRAĞI BİZ DİKTİK SİZ YÜKSELTECEKSİNİZ”

 

Çimse-İş Sendikası’nın Türkiye’nin her yerinde, her görüşten insanı bir araya getiren büyük bir aile olduğunu kaydeden Nazlım, “Ölçüsü adalet ve kardeşliktir. Hedefi yaşanabilir bir Türkiye, yeni bir dünyadır. Bu hedefin bir parçası olarak şubemizi açtık, sizlere emanet ediyoruz. Onu büyütmek, yaşatmak sizlerin görevidir. Bu bayrağı biz diktik siz yükselteceksiniz. Bu konuda sizlere sonsuz güveniyorum. Şubemizin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

 

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ VATANDAŞLARLA BİRLİKTE KESTİ

 

Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, “Biz sizin vekiliniziz, siz asilsiniz. Her açılışın kurdelesini protokole göre yaparlar. Milletten icazet almayan hiçbir olay başarılı olamaz. Bu kurdele protokole göre uzuyor da millete göre uzamaz mı? Onun için bizim kurdelenin metresi yok. Bunun ucu Çerkezköy’ün sonunda” diyerek kurdelesini protokol üyeler, sendika üyeleri ve Çerkezköy halkı ile birlikte kesti. Açılış dolayısıyla atılan havai fişekler de Çerkezköy semalarında renk cümbüşü oluşturdu.

 

ORHAN KEMAL RUMELİ SAHNE ALDI

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sahne alan Orhan Kemal Rumeli, seslendirdiği hareketli şarkılarla Çerkezköylüleri coşturdu, vatandaşlar çalan şarkılar eşliğinde oynayarak gönüllerince eğlendi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Orhan Kemal Rumeli, sahne performansıyla beğeni topladı. Açılışta son olarak Ece Mumay sahne aldı. Ece Mumay, yaklaşık bir saat süren konserinde seslendirdiği şarkılarla Çerkezköylülere unutulmaz bir gece yaşattı. Etkinliğin sonunda Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriya Nazlım tarafından sanatçılara plaket takdim edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU