"Türkçemizin etkinliğinin artırılması hepimizin ortak sorumluluğudur"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 1932'deki ilk Türk Dili Kurultayı'nın açılış tarihi olan 26 Eylül'ün Dil Bayramı

GÜNDEM 24.09.2021 17:12:00 0

Dünyanın sayılı dilleri arasında yer alan kadim dilimiz Türkçe’nin, asırlar boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklarda, milli kültürümüzün ve milli kimliğimizin oluşmasına vesile olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türkçemiz, söz varlığı, anlatım ve türetme yönünden güçlüdür. Yüzlerce yıldır dünyanın pek çok yerinde ve Anadolu’da konuşularak bu ifade gücünü kazanmıştır. Türkçemizin, sahip olduğu sözcük varlığının yanı sıra deyim, atasözü ve vecize hazinesi bakımından da dünyanın önde gelen dilleri arasında yer alması, milletimiz için bir gurur vesilesidir” dedi.

 

TÜRK DİL BAYRAMINI KUTLADI

 

Milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan Türkçemizin, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde konuşulması ve etkinliğinin artırılmasının, sadece eğitimcilerin değil herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türkçemizin özensiz kullanılması ve konuşurken yabancı dillerden alınan sözcüklerin tercih edilmesi Türkçemizin bozulmasına sebep olacaktır. Bu sebeple günlük hayatta ve sosyal medyada Türkçe kelimeler kullanmaya ve Türkçemizi doğru ve güzel konuşmaya özen gösterelim. Güzel Türkçemizi doğru ve bilinçli kullanan bütün kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Türkçemizin gelişmesine ve zenginleşmesine katkı sunması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Türk Dil Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ