Çimse-İş Sendikası Trakya Şubesi, Çerkezköy'de açıldı

Çerkezköy'de kurulan Türkiye Çimse-İş Sendikası Trakya Şubesi'nin açılışı ve genel kurulu dün saat 10.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde Türkiye Çimse-İş Sendikas?

GÜNDEM 24.09.2021 16:45:00 0
Çimse-İş Sendikası Trakya Şubesi, Çerkezköy

Genel kurul divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Divan başkanlığına Çimse-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Hacı İbrahim Yağşı, divan başkan vekilliğine Arif Sarı ve Abuzer Atik, divan sekreterliğine Osman Vedat Taylan ve Özge Karadavut seçildi. Türkiye Çimse-İş Sendikası’nın çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurulda ilk konuşmayı Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru yaptı.

 

“EMEKÇİLERİMİZ HER ZAMAN BAŞ TACIDIR”

 

Çerkezköy’de 15 gün önce göreve başladığını söyleyen Kaymakam Duru, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve Türk milleti dünya sıralamasında 17’nci büyük ekonomi haline geldiyse ve şu anda bölgesinde patlayan bir yıldız olduysa, dünyada ‘gücümüzle buradayız’ diyebiliyorsa, bütün dünyanın tek dişi kalmış canavarları Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Müslüman Türk milletini ciddiye alıyorsa, bu kadar güçlü hale gelmemizin gizli kazanımlarından bir tanesi de sizlersiniz, emekçilerimiz. Bu idrakla 22 yıldır meslek hayatımızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki görev süremizde de aynı şekilde emekçilerimiz her zaman baş tacıdır. Bizler emekçilerimize her zaman yardımcı olacağız. Tabi ki emekçilerimiz de bir örgütü olacak. Onların haklarını, sorunlarını her platformda dile getirecek. Ülkemiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Birçok sendikamız var. Bu bir hizmet yarışıdır. Hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Bütün sendikalarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

 

“TELEFONUM, KAPIM 24 SAAT SİZLERE AÇIK”

 

Türkiye Çimse-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Zekeriya Nazlım’ın 11 yılının dolu dolu geçtiğini söyleyen Kaymakam Duru, “İnşallah bundan sonra da başarılarının üstüne koyarak devam etmesini diliyorum. Telefonum, kapım 24 saat sizlere açık. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilçemizde temsilen görev yapıyorsam sizler adına yapıyorum, halkımız adına yapıyorum. Devlet demek millet demek, millet demek devlet demek idrakıyla görev yapıyoruz. Bir siyaset bilimcimiz devleti ‘Hakkari’den Edirne’ye kadar 84 milyon Müslüman necip büyük Türk milletinin oluşturduğu siyasi birliğin adı’ olarak tanımlıyor. Yani hepimiz devletin bir paydaşıyız. Biz sizler adına görev yapıyoruz. Kapım 24 saat sizlere açık. Her zaman işçilerin, emekçilerin yanında olduğumuzu, her zaman haklarına katkı sağlamaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. Kaymakam Duru, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederken, yeni seçilecek yönetime de başarılar diledi.

 

 

“HEM ÜYELERİNE BİR NEFES HEM DE ÜLKESİNE BİR UMUT OLUYOR”

 

Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Emer de  Çimse-İş Sendikası’nın her geçen gün gelişen ve değişen dünyada yaptığı çalışmalarla günü yakaladığını, emek ve alın teri uğrunda şartların bir adım önünde gittiğini kaydederek “Sendikalaşmanın, hak aramanın, hatta ekmek kazanmanın gün geçtikçe zorlaştığı, savaşların, iklim olaylarının, pandemi şartlarının hayatı yaşanmaz hale getirdiği son yıllarda, Çimse-İş Sendikası hem üyelerine bir nefes hem de ülkesine ve dünyaya bir umut olmaktadır. Ekonominin, piyasanın, insana verilen değerin, iş hayatının olumsuz bir şekilde geriye gittiği bir dünyada nasıl oluyor da Çimse-İş Sendikası her geçen gün ileri gidiyor. Nasıl oluyor da her geçen gün daha sistemli ve üstün sözleşmeler imzalıyor. Nasıl oluyor da üyesine bir Ankara’da bir de Alanya’da milyon dolarlık oteller kazandırıyor. Nasıl oluyor da bir yandan sendikacılık yapıp, diğer yandan üyeleri için yatırım yaparken başka bir yandan da nerede bir afet olsa tüm maddi ve manevi gücüyle milletinin yanında oluyor. Bunların tek bir cevabı var. İnanmış bir dava adamı sayesinde oluyor. Adanmış bir ruh, vazgeçilmiş bir hayat sayesinde oluyor. Üyesi, sendikası, ülkesi ve milleti için gözüne uyku girmeyen bir adam sayesinde oluyor. Karşısına çıkan tüm engellerle, yiğitçe mücadele eden bir yiğit sayesinde oluyor. Bunların hepsi kötü gidişe dur diyen, tüm oyunları bozan, durmak nedir bilmeyen Çimse-İş’in lideri, liderimiz Sayın Genel Başkanımız Zekeriye Nazlım sayesinde oluyor” diyerek emekçiler adına kendisine teşekkür etti.

 

NEREDE EMEK, ALIN TERİ VARSA ÇİMSE-İŞ ORADA

 

Hasan Emer, “Bugün ülkemizin cazibe merkezlerinden olan Trakya’da Çerkezköy’deyiz. Tüm dünyadan yatırımcıların bulunduğu, üretimin, iş dünyasının, emek ve alın terinin çok yoğun olduğu bir yerdeyiz. Dünya markalarının yer aldığı bir bölgedeyiz. Ülkemizde böylesi bir yer olur da, orada emek ve alın terinin temsilcisi olmaz mı? İşte bugün Çimse-İş Sendikası tüm gücü ve varlığıyla burada. Cam, Çimento, Aşındırıcı Taşlar, Kireç üreten emekçinin dağ gibi arkasında durmak için burada. Üreten, ülkesine değer katan, insanlığa hizmet eden işverenler için burada. Her karış toprağı bizlere emanet olan bu cennet vatan için burada. Şunu çok iyi görüyor ve anlıyoruz ki, nerede emek varsa, nerede alın teri varsa Çimse-İş orada. Nerede iyiye ve güzele dair bir şey varsa Çimse-İş orada. Tabandan tavana tüm teşkilatı ve neferleriyle Çimse-İş Sendikası sizlerledir, sizlerle olmaya da devam edecektir” dedi.

 

 

“BU YOLDA PEŞİNDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Son 11 yılda altın çağlarını yaşayan Çimse-İş Sendikası’nın bugünlerine şahitlik etmekten, bu kutsal dava içerisinde yer almaktan onur duyduklarını söyleyen Emer, “Bugün Trakya’da yeni bir dönemin başlangıcını yaparken, yüksek idealleri olan bir liderin arkasında dimdik yürüyor, yeni güzelliklere yeni bir sayfa daha açıyoruz. Şunu biliyoruz ki, ey emek ve alın terinin büyük lideri, senin yaptıklarını başkaları hayal dahi edemezdi. Sen kendine imkansızı ölçü alıyor, zor dediğimiz ne varsa yeni bir besmele ile yola çıkıyorsun. Bugün, Trakya’da yeniden Bismillah dediğin gündür. Yolun yolumuzdur, davan davamızdır, seninle birlikte bir besmele de biz çekiyor, bu yolda peşinden yürümeye devam ediyoruz” dedi. Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Emer, Arif Nihat Asya’nın Fetih Marşı şiirindeki bazı dizeleri de Genel Başkan Zekeriya Nazlım için uyarlayarak “Delikanlım işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan, dediği gibi şairin yürüyoruz arkandan. Çünkü, elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın. Bu millete hizmet için büyük bir yarıştasın” dedi. Çimse-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Hüseyin Yavuz da genel kurulda yaptığı konuşmada, Çimse-İş Sendikası’nın bir neferi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Yaklaşık 30 yıldır sendikamızın her seviyesinde görev almaktan onur duydum. Çimse-İş Sendikası’nda görev alınmaz, görev verilir bilinci ve şuuru içerisinde oldum. Bu şuurla işçi, temsilci, bölge temsilcisi görevlerini yürüttüm. Dün hizmet aşkım yüzünden uzaklaştırıldığım sendikamdan, genel başkanımızın ufku, vizyonu ve en önemlisi sevdası sayesinde bugün şube başkanı olarak huzurlarınızdayım” dedi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM”

 

Emekçilerin desteği ve Çimse-İş davasına olan inancıyla bu yolda yürüdüğünü söyleyen Yavuz, “Bu onurlu bayrak yarışında amacım emek ve alın yeri bayrağını taşıyabildiğim kadar yükseğe taşımaktır. Çatışma ve çekişmeden uzak, üretmeyi, kazanmayı ve kazandırmayı amaç edinmiş, sendikamızın 2010 vizyonunu merkeze almış bir gelecek planlıyorum. Sendikamızı iş kolunun en büyük sendikası yapan vizyonun içerisinde hareket etmeye devam edeceğim. Bölgemizde bulunan potansiyeli dikkate alarak dava arkadaşlarımla birlikte örgütlenmeye devam edeceğiz. Trakya’da emeği sömürülen bir işçi dahi bırakmayacağız. Bölgemizde sendikasız işyeri bırakmayacağız. Genel başkanımızın gösterdiği yolda, hedeflerimizi büyüterek yürümeye devam edeceğiz. Çimse-İş çocuklarının daha güzel yarınlar görmesi için, bu ülkenin emekçisini bir adım ileriye taşıyabilmek için, büyük Çimse-İş ailesini daha güçlü kılmak için var gücümüzle çalışacağımıza hepimiz adına söz veriyorum” diye konuştu.

 

 

“EMEKTEN, EZANDAN, BAYRAKTAN, VATANDAN YANAYIZ”

 

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar da, Türk-İş olarak sorunları tartışırken her zaman ülkenin birliğini, bütünlüğünü asla göz ardı etmediklerini kaydederek, “Bu meseleleri tartışırken hep şuna dikkat ettik. Ne iktidardan yana ne muhalefetten yanaydık. Biz emekten, ezandan, bayraktan, vatandan yana olmayı tercih ettik. Öyle de olmaya devam edeceğiz. Biz nasıl bu ülkeyi yönetenlerin 2023, 2053, 2071 gibi hedefleri varsa, nasıl onların bu ülkeyi 10’uncu büyük ekonomiye çıkartma hedefi varsa, bizim de en büyük hedefimiz bu ülkede kazanılmış hakları asla geri vermeden daha ileriye, daha güzele yürümektir. Nasıl ki 210 milyar dolar ihracatı bu ülkenin evlatları pandemiye rağmen yapmışsa, nasıl ki bu ülkenin sağlık çalışanları ölümüne halkını tedavi etmekten kaçınmamışsa, nasıl ki bu ülkenin belediyeleri halkına hizmet etmek için asla geri atmamışsa, nasıl ki bu ülkenin evlatları bu vatan için ölmeyi tercih etmiş ve ölmeye devam ediyorsa biz çalışanlar da bu ülke için ölmeye, çalışmaya, üretmeye, kazanmaya devam edeceğiz. Ancak emeğimizin, alın terimizin hakkını almadan da geri durmayacağız” dedi.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan ve Toprak İşveren Sendikası Genel Sekreteri Püren Kunt Tulpar da yaptıkları konuşmada genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti. Genel kurulda konuşan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Genel kurulda Trakya Şube Başkanı Hüseyin Yavuz tarafından Genel Başkan Zekeriya Nazlım’a günün anısına plaket ve hediyeler takdim edildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Trakya Şube Başkanlığına Hüseyin Yavuz seçilirken, yönetim kuruluna Engin Turgut, Tamer Bakan, Cevat Balaban ve Sertaç Pullukçu, denetleme kuruluna Sezgin Turgut, Mustafa Kosova, Şerif Dündar, Cem Duralı ve Adem Genç, disiplin kuruluna Necip Bilgin, İsa Dedeoğlu, Erdem Eryılmaz, Hasan Yıldırım, Recep Lüpcan seçildi. Üst kurul delegeliğine Nadir Tümer, Yusuf Kınay, Gürcan İnal, Deniz Topallar, Önder Eren, Yüksel Kısa, Mahmut Şengül, Hakan Ayten, Ahmet Yaşar, B. Erdem Kayacan, Azmi Dokuyucu, Sezai Akbulut, Uğur Demirbağ, Durmuş Saygı, Özlem Önal, Feyyaz Özcan, Ebru Ataç, Hüseyin Akkır, Aydın İkiz, Müjdan Büyükkılıç, Hüseyin Tezcan, Tuncay Çakıcı, İlkay Türkkan, Caner Yenice, Selçuk Heray, Nazmi Dan, Onur Yılmaz, Ferhat Karcıoğlu, Necmettin Arslan, Uğur Okdaş, Tamer Bozüyük ve Nezir Özbina seçildi.

 

YOĞUN KATILIM

 

Genel kurula Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcileri, Çimse-İş Sendikasının şube başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sendika üyeleri ile davetliler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU