Çekmeyen telefon hatlarını, meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aygun, Tekirdağ'da birçok köyde telefon hatlarının çekmediğini belirterek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

GÜNDEM 24.09.2021 16:08:00 0
Çekmeyen telefon hatlarını, meclis gündemine taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’da şehir merkezine 45 kilometre Hayrabolu ilçesine de 25 kilometre mesafede bulunan ve 400 nüfuslu Emiryakup Köyü’nde cep telefonu hatlarının yetersizliğinin vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.

 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA SORDU

 

Bu nedenle önemli görüşmelerini yapamayan ve acil durumlarda sıkıntı yaşayan vatandaşların iletişim kurabilmek için ya köyün yüksek tepelerine ya da köyün minaresine çıkmak zorunda kaldığını, birçok vatandaşın da evlerine çektirdiği kablolu internetten Wi Fi aracılığı ile haberleşmelerini sağladığını belirten Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu önergede “Şirketlerinin temsilcileri ile görüşerek, Emiryakup köyündeki şebeke sorununu gidermek için baz istasyonu kurulmasını sağlayacak mısınız? Köyün iletişim sıkıntısının giderilmesi için ne gibi önlemler alacaksınız?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU