Kaymakam Duru'dan şehit ailelerine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ResmiGazete'de yayımlanan kararname ile Çerkezköy Kaymakamlığı'na atanan ve 11 Eylül'de Çerkezköy'deki görevine başlayan M

GÜNDEM 23.09.2021 17:00:00 0
Kaymakam Duru

İlçede ilk olarak, 1999 yılında Bingöl- Yayladere’de terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit düşen P.Er Mustafa Baykuş’un babası Süleyman Baykuş, annesi Keziban Baykuş ve yakınlarını ziyaret eden Kaymakam Murat Duru, onların sorunlarını dinledi.

 

“ŞEHİT AİLESİ OLMAK BÜYÜK BİR ŞEREF”

 

Şehit ailesi olmanın büyük bir şeref olduğunu kaydeden Kaymakam Duru, vatanımız, bayrağımız ve mukaddesatımız için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Şehitliğin İslam dininde en yüce makamlardan biri olduğunu dile getiren Duru, “Şehit aileleri bizim için çok kıymetli ve çok özel. Görevim boyunca şehit aileleri ile randevusuz bir şekilde mesai saati gözetmeksizin görüşerek, sürekli onlarla diyalog içerisinde olmak benim en öncelikli görevlerimden biri oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Baş tacımız, devletimizin en kutsal ve en kıymetli varlıkları olarak gördüğümüz aziz şehitlerimizin ailelerine Devletimizin tüm kapıları daima açıktır. Ben de ailemle birlikte her zaman, her fırsatta şehit aileleriyle birlikte olmaya çalışıyorum. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler ihsan eylesin. Şehitlerimize de rahmetiyle muamele etsin” dedi.

 

 

 

“ŞEHİTLERİMİZ BİZLERİN EN KIYMETLİ DEĞERİDİR”

 

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 2016 yılında İstanbul –Sarıyer Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Okulu’nda şehit düşen Polis Erdem Uçar’ın ailesini de ziyaret etti. Şehidin babası Muhlis Uçar, annesi Suna Uçar, Eşi, çocukları ve yakınlarıyla bir süre sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Kaymakam Duru, “Şehitlerimiz bizim milletimizin kahramanları, bizlerin en kıymetli değerleridir. Onların anneleri, babaları, eşleri, çocukları bizlerin kutsal emanetleridir. Şehitlerimizin aileleri tabi ki acılarını yaşıyorlar, bu acıları tamamıyla ortadan kaldırmak mümkün değil ama en azından başka bazı sıkıntılar yaşamamaları için devlet olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstererek onların acılarını hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

“DEVLETİMİZİN TÜM KAPILARI DAİMA AÇIK”

 

“Devletimizin en kıymetli varlıkları olarak gördüğümüz aziz şehitlerimizin ailelerine devletimizin tüm kapıları daima açıktır” diyen Duru, kendisinin de ailesiyle birlikte her zaman, her fırsatta şehit aileleriyle birlikte olmaya çalıştığını belirtti. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Duru, tüm şehit ailelerine de Allah’tan sabır diledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU